REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Informácie | 14.10.2009 | Karol Kováč - admin | Čítané 1577x | 1 príspevok v diskusii
S prvým snežením na horách
Štartuje nová verzia stránok www.bežkár.sk.

Pred prichádzajúcou sezónou sme pripravili novú verziu stránok, na ktorých by ste mali nájsť veľa užitočných informácií z oblasti bežeckého lyžovania.
Obsah servera budú vytvárať registrovaní užívatelia, bežkári. Bez Vašej aktívnej pomoci a spolupráce nebudeme môcť naplniť obsah stránok tak aby splnili svoj účel. Server by mal slúžiť všetkým nadšencom bežeckého lyžovania od turistov až po športovo orientovaných amatérov na Slovensku. Na základe informácií ktoré som získal z ankiet som sa snažil prispôsobiť aj nový obsah stránok.
Ako to teda bude fungovať?
Registrácia
V prvom rade je potrebná registrácia všetkých, ktorí budú chcieť server aktívne využívať. Je potrebné aby sa na nových stránkach registrovali aj tí uživatelia, ktorí sa už zaregistrovali na predchádzajúcich stránkach do fóra. Je to nutné z dôvodu nekompatibility prihlasovacích údajov. Ďakujem za pochopenie.
Regisrovať sa môžete tu: http://www.bezkar.sk/registracia.php , kde si vytvoríte osobné konto.
Obsah stránok
sa bude postupne rozširovať podľa aktivity užívateľov. Na začiatku je zadefinovaných niekoľko najznámejších lokalít - stredísk kde sa bežkári aj podľa výsledkov našej ankety najčastejšie vyskytujú alebo kde je predpoklad vhodných terénov pre bežecké lyžovanie. Aj z Vašich odpovedí som sa dozvedel, že z účastníkov nášho prieskumu je najviac bežkárov, ktorí navštevujú oblasť Skalky v Kremnických vrchoch. Keďže Skalka je aj mojim "domovským strediskom" táto oblasť je už teraz pripravená v celom rozsahu. To ale neznamená, že ďalšie informácie tam už nebudú pribúdať.
Ak budeme aktívni a bude nás dosť, nájdeme na serveri bežkár.sk aktuálne informácie o snehových podmienkach, úprave tratí, pripravovaných podujatiach a vybavení stredísk z celého Slovenska a vbudúcnosti možno i zo zahraničia.
Uvítame informácie o možnostiach ubytovania, občerstvenia a ďalších službách, ktoré je možné v jednotlivých oblastiach využiť. A tu ponúkam priestor pre podnikateľov na propagáciu svojich služieb.
Okrem týchto informácií budú na stránkach umiestnené verejne dostupné informácie o stave a predpovedi počasia, zábery z internetových kamier, pozvánky na podujatia a ďalšie...
Na serveri je zriadené fôrum,
kde si môžeme navzájom vymieňať skúsenosti, rady ale i zážitky a názory a hľadať riešenia problémov v oblasti bežeckého lyžovania. Tí, ktorí sa budú chcieť podeliť s ostatnými úžívateľmi servera o svoje dojmy v širšom rozsahu alebo budú chcieť na stránkach uverejňovať fotografie či mapky, môžu sa zaregistrovať ako prispievatelia. Jednou z najdôležitejších funkcií servera budú
správy o snehových podmienkach a stave tratí
v jednotlivých strediskách. Budú to správy o stave prírodného snehu a úprave tratí v jednotlivých oblastiach. Tieto aktuálne informácie budú vkladať registrovaní úžívatelia prostredníctvom jednoduchého formulára. Preto je potrebné, aby ste sa na stránkach zaregistrovali a vytvorili si svoje osobné konto. Okrem možnosti vkladať informácie o podmienkach budú pridané aj ďalšie možnosti využitia servera.
Hľadáme bežkárov, ktorí poznajú určitú oblasť a ktorí ju často navštevujú
aby požiadali pri registrácii o administrátorské práva k stredisku. Títo budú môcť na stránku strediska vkladať nové trasy, informácie o podujatiach, fotografie, články a zároveň budú objektivizovať údaje o snehových podmienkach, ktoré budú vkladať všetci registrovaní užívatelia. Títo užívatelia servera sa budú starať o to, aby údaje na serveri boli aktuálne, kompletné a búdú môcť tak túto oblasť spropagovať aj pre ostatných záujemcov, ktorí stredisko nepoznajú.

Verím, že sa z našich stránok stane užitočný zdroj informácií pre všetkých, ktorí si obľúbili bežecké lyžovanie a spoločne sa nám podarí vyplniť dieru v informovanosti pre lyžiarov bežkárov na Slovensku. Želajme si teraz hlavne aby sa nadchádzajúca sezóna vydarila a mohli sme si užiť bielej stopy v krásnej prírode slovenských hôr.
Všetky pripomienky k obsahu stránok zasielajte emailom na adresu administrátora: admin(@)bezkar.sk alebo prezentujte v príslušnej téme fóra bežkár.sk
Teším sa na spoluprácu.
Karol Kováč, administrátor www.bezkar.sk
admin(@)bezkar.sk



Diskusia k článku (1 príspevok)

nie je pridaný žiadny komentár