REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Mengusovce | 5.2.2012 | Peter Mosný | Čítané 3766x | 9 príspevkov v diskusii
Mengusovce
Slúbené foto z tratí 5.2.2012

Ako som slúbil prikladám foto z Mengusovsvkých lúk na, ktorých sú vystopované trate pre FT a CT v celkovej dĺžke 12km - samozrejme je možné ich kombinovať okruhmi. Príslubom do ďalších sezón je asi prvé umelé zasnežovanie na Mengusovských lúkach na Slovensku - tento projekt by mal postupne nabiehať už v budúcej sezóne - tak verím, že sa môžeme všetci tešiť - aj v prípade horších snehových podmienok...inak nadmorská výška je od 930 - 990mnm.




Diskusia k článku (9 príspevkov)

http://www.ta3.com/clanok/9010/pod-tatrami-pribudli-bezecke-trate.html
pridal Tomas dňa 5.2. 20:19  
Gratulujem ku novým tratiam, myslím že s takýmto profilom ani u nás nemáte kokurenciu, hotová diaľnica. Do budúcnosti želám čo najviac prírodného snehu a čo najmenej nárazového vetra.
pridal bezkar2 dňa 6.2. 9:46  
Vyzerá to byť super, dúfam že trate budú aj priebežne udržiavané. Trochu mi to pripomína trate v Novom Měste na Moravě (dejisko Svetového pohára tento víkend), podrobnosti na http://www.lyzovani.nmnm.cz/ Verím, že sa trate ujmú a pridá sa k nim aj zázemie v priľahlých obciach , značenie atď. Držím palce.
pridal Jano dňa 6.2. 12:35  
Trate sú upravované týždenne vždy najneskôr v piatok pre weekend - v budúcnosti budú upravované aj v týždni....
pridal Frenky dňa 6.2. 19:48  
Bol som pred víkendom, čiže trať dlhšie neupravená, ale stále to bolo prijateľné. Až na úseky, kde nejaký psychopat pochodil s koňom po stope. Inteligenti na koňoch, zdá sa vám tá lúka málo široká, že musíte jazdiť práve v stope???!!!
pridal bezkardoky dňa 9.2. 15:49  
Iste ešte niečo také nevideli... Pridal som trasu v Mengusovciach, takže teraz je možné už priamo v snehových správach uvádzať podmienky.
pridal Karol dňa 10.2. 6:36  
Ahojte, trate sa upravujú teraz trošku spoeradicky ale vždy najneskôr vo štvrtok a vždy na weekend, základ je tak tvrdý že aj keď miestami mierne nafúka je lepšie neprejsť ratrakom základ lebo sa rozbije štruktúra...ohľadom koní, trate sú v troch paralelných pásoch (CT, FT, Kone) a práve tá konská je viac zahĺbená na podklad - takže tam je aj menej snehu a zo štruktúry trate je vidieť že je vhodnejšia pre kone, dal som aj značky na začiatok trate aby sa to nemýlilo :-), nanešťastie už som prišiel do Mengusoviec v behu sezóny a tak som prevzal tak trate ako ich začali chlapci robiť a tak došlo k tomu že vonkajší okruh je práve CT tým pádom aj keď kone chcú prejsť zo svojho pásu von musia zákonite prejsť cez stopu CT - prosím aby ste boli všetci voči sebe a aj iným športujúcim (kone) športovo naladení a aj keď niekto s koňom prejde po stope CT na niekoľkých metroch to na našich tratiach nevyvovalalo nezhody! A tak verím že časom sa všetci tu v Mengusovciach budeme tešiť z toho čo nám príroda ponúka...
pridal Frenky dňa 12.2. 8:29  
Dnes (nedeľa popoludní) som bol dva okruhy a všetko bolo tip-top. Kone stopu len križovali a nešli v nej 50-100 metrov na troch úsekoch ako minule :-)
pridal bezkardoky dňa 12.2. 19:18  
to ma samozrejme teší, vzhľadom k tomu že pripravujem aj trate pre kone snažím sa im vysvetliť kadiaľ tá konská "stezka" vlastne ide, keď v stredu pribudne ten sľúbený sneh prehodím poradie okruhov aby sa to lepšie chápalo :-)
pridal Frenky dňa 13.2. 7:33