REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Mengusovce | 8.3.2013 | Peter Mosný | Čítané 3757x | 9 príspevkov v diskusii
Mengusovce – Winter Park Napoli.
Pred záverom sezóny

Sezóna 2012/2013 sa pomaly chýli ku koncu. Myslím, že to bola jedna z tych vydarenejších aj keď sme “na ostro” nastúpili do sezóny až od 3.januára 2013. Pravdou je, že na tratiach sa dalo behať od 23.decembra, ale bolo to fakt len pre skalných. Dovedna sa behalo na tratiach plných 85 dní čo je super – zatiaľ sezóna nie je uzavretá a čakám, že by sa mohlo ešte ochladiť. To by znamenalo, že toho ročná sezóna bude kulminovať okolo 100 dní.
V budúcej sezóne 2013/2014 plánujem trate rozšíriť viac o lesné okruhy a jednám non-stop s Urbariátom ako aj so starostom Mengusoviec. Plánuje sa príprava parkoviska na západnej strane Mengusoviec – teda s lepším prístupom a väčším množstvom parkovacích miest – ale hlavne so štartom smerom východným a cieľom západným, tak by sme vytvorili okruh, kde by sa bežkári po rovnakej trati nevracali naspäť k autám. Plánujem vytvoriť okruh v dĺžke cca 15 km. Samozrejme zachovám okruh Lesný 2,5 km a na Studenej lúke – tréningový 5,5 km (ten je upravovaný denne) a plánujem vybudovať premostenia cez potoky s možnosťou napojenia sa na novy okruh v Mengusovských lesoch – ak to spoznajú bežkári – tento nový okruh - už nikdy nebudú mať chuť behať inde ako na rozprávkových tratiach rôznej náročnosti v Mengusovciach .

S určitosťou na novú sezónu plánujem prípravu lepších orientačných tabúľ s mapkami, a verím, že sa mi podarí presvedčiť Mengusovčanov aby sa postarali o malý bufet a občerstvenie.
Mam ešte niekoľko vecí, ktoré by som chcel pripraviť ale nemôžem ich prezradiť – aj vy sa musíte nechať prekvapiť.

Prvou a poslednou vecou je myslím poďakovanie aj touto cestou jedinému sponzorovi JK Napoli – bez veľkorysosti a finančnej podpory by projekt Winter Park Napoli v Mengusovciach nemohol existovať. Ďakujem za všetkých bežkárov, turistov a priaznivcov bežeckého lyžovania.

Ak by sme sa nevideli, nepočuli prajem Vám príjemne prežitie a veľa zdaru v ostatnom období roku 2013. Verím, že sa uvidíme už čoskoro – najneskôr v Decembri 2013.

S pozdravom, Frenky





Diskusia k článku (9 príspevkov)

Cau Frenky, Dakujeme za upravu trati. V portali nabezky mame mapku okruhu z minuleho roka, ale z toho co pises mam silny dojem ze prinajmensom nemame zaznamenany cely rozsah a mozno aj umiestnenie sa zmenilo. http://www.nabezky.sk/mengusovce-okruh Ak existuje nejaky gps (smartfon) zaznam priebehu trate, posli a aktualizujeme tu info. Ak nemas, staci zaslat aj skan papierovej mapy. Moju adresu mas a je aj na portali. Vdaka. Sano.
pridal sano dňa 10.3. 21:21  
Chalani gratulujem!!!....a držím palec :-)
pridal Ingrid dňa 11.3. 8:17  
Ahoj Peter Frenky. Mám cestu na východ a rád by som vyskúšal vašu trať. Kde nájdem popis trasy a ako sa tam dostanem autom? Ďakujem a držím palce. Jozef
pridal JOHKZA dňa 14.3. 12:39  
Článok o trasách v Mengusovciach je tu: http://www.bezkar.sk/clanok.php?id=169
pridal Karol dňa 18.3. 20:18  
Ďakujem za vždy pekné upravené trate v peknom prostredí. Ako tatranec sa mi táto bežec ká trať páči najviac. Za dostupnosť, kľud a prostredie. Ešte raz dik.
pridal igim dňa 14.3. 19:05  
Zdravim, prosim Vas, bude trat pripravena aj cez 29-31.3.2013? Idem tym smerom, tak reku by som prisiel pozriet...alebo poradte, kde v Tatrach sa este da zabehat na lyziach....
pridal klasik dňa 24.3. 19:43  
Napr. Strbske Pleso - aktuálne asi najlepsie a naistejšie podmienky.
pridal jaroschreiber dňa 26.3. 13:47  
Za domácich ďakujem za super upravenú trať a dúfam, že v budúcej sezóne Vám Vaše skvelé plány vyjdú. Ja osobne to veľmi oceňujem, obrazne by som povedala, že vybehnem z obývačky rovno na bežeckú trať :) Trošku ma sklamal okruh na tej lesnej čistinke za potokom - tam by sa to dalo krásne zväčšiť, ale snáď v budúcej sezóne ma prekvapíte :) Možno by sa stopa dala potiahnúť viac smerom ku Štôle - v lese tak veľmi nefúka, ako na lúke. Tiež sa pripájam k poďakovaniu za financovanie JK Napoli a teším sa na letné endurance riding. native
pridal RoadRunner dňa 4.4. 23:18  
Suhlasim ze cas Lesnej Luky - teda ako ju domaci nazyvaju Rovinj - bola toho roku skuskou - to znamena ze buduci rok planujem prave tuto cast viac upravovat - mam v plane vytvorit v tejto casti dva okruhy ten klasicky 2,5km a potom z neho dalsi cca 2,5km - to by znamenalo cca 5km trate - celkovo sa zmeni struktura uprav a to tak aby s parkoviska za Mengusovcami - smer Kejda - ste vybiehali a urobili jeden okruh s navratom na parkovisko - trat bude viest najprv vychodnym smerom smerom ku staremu parkovisku potom ku casti Lesne Luky (Rovinj) - az na Horne luky a naspat cez Studenu Luku - parkovisko - okruh cca 15km ... novinkou bude ze trate bude spravovat Nadacia Postovej Banky - a budete mat moznost prostrednictvo 2% z priamych dani prispiet na Nadaciu - ktora financne podpori projekt Winter Park Mengusovce. To znamena ze opat - urcite na potesenie vsetkych bezkarov sa za trate v Mengusovciach nebude platit a areal bude sluzit vsetkym bezkarom (samozrejme ak opomenieme fakt ze prispejete 2% z vasich dani na Nadaciu a tak aj na tento projekt). Pocas leta nas caka vybudovanie mostikou a uprava trati aby boli v lepsom stave ako toho roku - samozrejme s lepsim systemom oznacovania a tabul s mapami...
pridal Frenky dňa 6.4. 7:27