REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Beskydy - Javorníky | 18.12.2013 | Jana Benke | Čítané 3046x | 0 príspevkov v diskusii
Beskydsko - Javornícka lyžiarska bežecká magistrála
Aktuálne informácie

Milí priatelia, bežkári!
Aj túto zimnú sezónu opäť budete mať možnosť využívať upravované trasy hlavného hrebeňa Beskydsko – Javorníckej lyžiarskej bežeckej magistrály. Nasledujúca sezóna Vám okrem kvalitne upravených trás prinesie aj niekoľko zmien a noviniek. Ako ste určite postrehli minulú sezónu, ŽSK zriadil po trase magistrály 6 Infobodov, kde môžete získať vždy čerstvé informácie o dianí na magistrále. Túto sezónu pre Vás chystáme 2 nové Infobody, v chate LKJ na Kasárňach a v 1. Česko – slovenskom informačnom centre na Kohútke. Novinkou v Infobodoch budú u turistov veľmi populárne pečiatky. Po dohode so SPORT CENTRUM Kohútka budeme trasu upravovať tak, aby sa česká a slovenská stopa vždy stretla na Kasárňach a úsek Melocík – Stratenec tak predĺžime na Kohútku.
Krajská samospráva opäť pripravuje aj obľúbený prechod magistrálou v úseku Melocík - Kasárne. Bude sa konať vo februári a všetky bližšie informácie sa včas dozviete.
POZOR! ZMENA TRASOVANIA!
V novej sezóne dôjde aj k zmene časti trasy v úseku Kaplnka na Záblatí – Vrchrieka. Trasa bude viesť po pôvodnej červenej turistickej značke. Preto sa prosím riaďte stopou, nie značením.
Na stránkach www.regionzilina.sk, www.bezkar.sk , www.nabezky.sk a v Infobodoch budú k dispozícii vždy čerstvé informácie o úprave trás. Najnovšie nás nájdete aj na Facebooku. Vaše postrehy, fotografie a správy z terénu nám píšte na adresu magistrala@zask.sk alebo jana.benke@zask.sk.
Veríme, že už čoskoro zasneží a stroje budú môcť vyraziť do terénu. Dovtedy Vás prosíme o trpezlivosť, 20 – 30 cm snehu je príliš málo na strojovú úpravu a v niektorých úsekoch magistrály by sme viac pokazili ako vylepšili :).







Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár