REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Mengusovce | 23.12.2014 | Peter Mosný | Čítané 2982x | 4 príspevky v diskusii
Mengusovsky Vianocny Darcek Bezkarom
Mengusovsky Bezkarsky Raj


Po viacerych rokoch sme dnes po prvy raz spustili technologiu zasnezovania len pre bezkarske trate v Mengusovciach - tak sme sa po Osrbli a Strbskm Plese stali tretim bezkarskym strediskom na Slovensku so zasnezovanim. Aj touto cestou by som sa chcel podakovat vsetkym , ktori kooperovali , za pomoc a dary od Nadacie Postovej Banky a hlavne za nadsenie Nasho Nestora - dakujem.
Zasnezovanie spustime medzi sviatkami kedy ma dojst k ochladeniu, tak verim ze postupne zasnezime 4,5km trate - ostatok bude cakat na pripadny prirodny sneh. Postupne Vas budeme informovat o pripravenosti trate. Co Vas okrem zasnezovania caka este nove v Mengusovciach? Mame mierne zmenene trate a to tak aby viedli v prirodzenom tieni stromov - pribudol jeden novy mosti - strz na vodu pre zasnezovanie - ale hlavne nadsenie samotnych Mengusovcanov, ktori svojim hlasovanim dali jasne najavo odhodlanie ist smerom rozvoja bezkarskeho sportu - cykloturistiky a rozvoja turizmu v tejto krasnej Podtatranskej lokalite. Prajem Vam vela Stastia pokoja lasky zdravia a hlavne to co nam asi najviac chyba vzajomneho porozumenia. Vidime sa v Mengusovciach.




Diskusia k článku (4 príspevky)

Výborná správa Frenky! Tak snáď konečne začne mrznúť a budete môcť vyskúšať novú techniku. Držím palce a prajem vám veľa zdaru pri budovaní strediska pre bežkárov! Určite prídem vyskúšať, keď to bude len trochu možné. Verím, že nám budeš posielať správy o aktuálnej situácii v Mengusovskom bežkárskom raji.
pridal Karol dňa 23.12. 20:12  
vyborne, frenky? ako ste na tom? kedy sa da prist zabehat? ci musim ist na strbske pleso este stale?
pridal jenik dňa 28.12. 19:01  
Vyjadrenie Frenkyho na FB: Chcem sa vsetkym bezkarom ospravedlnit - nedokazali sme pocas obdobia medzi sviatkami zasnezit spojnicu medzi nasou Kejdou a Mengusovcami - tak ako sme mali v plane - narazili sme na mnozstvo problemov ohladom zasnezovania - transportu snehu na taku vzdialenost ako je napr len polovica trasy 2km - museli sme prehodnotit cely proces zasnezovania a zmenit komplet filozofiu ako to robit - nie je to jednoduche priznanie ale je to fakt - preto ocakavam ze s prichadzajucim studenym fronto sa opat pustime do zasnezovania a vytvorime okruh v dlzke cca 1km - ten by sme mali v plane udrzovat tak aby bol vhodny pre trenigove podmienky - samozrejme ak sa dostaneme do situacie prirodneho snehu tak nabehneme na standardny proces upravy trati - bohuzial situacia je mizerna a snehu je tu ovela menej ako v Pezinku. Opat sa ozvem a dufam ze aj s pozitivnejsimi spravami - drzte nam palce - dakujem
pridal Karol dňa 2.1. 21:18  
Dobrý deň. Ako to výzerá dnes 5.1?
pridal igim dňa 5.1. 2:44