REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Informácie | 13.2.2021 | Alena Váradyová | Čítané 2094x | 0 príspevkov v diskusii
Bežkárske trate v Tatranskej Lomnici
Kolbisko a Starolesnianske lúky

Občianske združenie EDUŠPORT TATRY z Tatranskej Lomnice z vlastných zdrojov zakúpilo malý snežný ratrak SNOW RABBIT 3X, ktorý je vďaka svojej malej šírke schopný prejazdov aj cez úzke mostíky a chodníky. S podporou Mesta Vysoké Tatry a OOCR Vysoké Tatry upravujú miestni nadšenci dva bežkárske okruhy určené pre široký výkonnostný okruh bežkárov.
Okruh Kolbisko sa nachádza priamo v intraviláne Tatranskej Lomnice a vďaka parkovisku pod futbalovým štadiónom (kde je hlavné nástupné miesto), ale aj miernemu prevýšeniu (34 m) sa stal obľúbeným okruhom nielen pre miestnych bežkárov. Má dĺžku 2 km a je upravovaný pre klasickú aj korčuliarsku techniku.
Okruh smerujúci na Starolesnianske lúky sa začína na sídlisku (parkovanie je možné v obmedzenom počte na sídlisku v T. Lomnici) a v prvom úseku je súčasťou chodníka, ktorý vedie z T. Lomnice smerom do Starej Lesnej. Trať schádza z chodníka asi 250 metrov za železničnou traťou a vedie popod hotely a Astronomický ústav SAV smerom k hotelom nad Starou Lesnou, kde je točňa. Po návrate popod hotely vedie trať okolo lesnej škôlky po lúkach smerom na Veľkú Lomnicu a späť. V prípade menšej vrstvy snehu sa upravuje iba pre klasiku, ale pri dostatočnej snehovej nádielke je upravovaný aj pre korčuliarsky štýl. Okruh má dĺžku cca 7,5 km a pri príjazde od Starej Lesnej je možné nastúpiť naň pod hotelom Forton. Mierne prevýšenie neodradí ani začiatočníkov a menej skúsených bežkárov. Bonusom sú v prípade pekného počasia nádherné výhľady na tatranské štíty.
Ratrak SNOW RABBIT 3X (šírka 220cm, hmotnosť 2500 kg) je možné naložiť na príves a previezť za osobným autom kamkoľvek, kde je dostatok snehu, vhodný terén a záujem o úpravu bežkárskych alebo skialpových tratí. V prípade záujmu o úpravu priamo vo Vašej lokalite nás kontaktujte na edusport.tatry@gmail.com.





Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár