REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Beskydy - Javorníky | 14.11.2010 | Karol Kováč | Čítané 3383x | 0 príspevkov v diskusii
Beskydsko – Javornícka lyžiarska bežecká magistrála
Projekt na vybudovanie bežeckých trás

Úrad Žilinského samosprávneho kraja spolu s dotknutými obcami má záujem o rozvoj prihraničného regiónu s Českou republikou prostredníctvom realizácie siete lyžiarskych bežeckých trás. Zámerom navrhovateľa je vybudovanie lyžiarskych bežeckých trás združených do realizačného projektu „Beskydsko – Javornícka lyžiarska bežecká magistrála“ rozdelených na 14 samostatných vzájomne prepojených úsekov v celkovej dĺžke cca 120 km.
Vybudovanie lyžiarskych bežeckých trás oživí turistický ruch v tejto oblasti i počas zimnej sezóny. Udržiavané lyžiarske bežecké trasy rozšíria ponuku športovo-rekreačného vyžitia počas zimnej sezóny i mimo priestory existujúcich lyžiarskych stredísk, doplnia absentujúce služby v oblasti pohybových aktivít počas zimy.

Toľlko citát z projektového zámeru Žilinského samosprávneho kraja. Ak sa podarí zrealizovať tento projekt, lyžiari-bežkári sa majú na čo tešiť. Na severozápade Slovenska tak bude udržiavaných v zimných mesiacoch 120 km lyžiarskych bežeckých trás, ktoré budú môcť bežkári využívať zatiaľ klasickou technikou. Ukončenie realizácie projektu je plánované na jeseň budúceho roka 2011.
Trasy by mali byť upravované v katastrálnom území obcí Makov, Vysoká nad Kysucou, Turzovka, Dlhá nad Kysucou, Zákopčie, Čadca, Klokočov, Korňa, Podvysoká, Štiavnik, Petrovice, Kolárovice, Veľké Rovné, Dlhé Pole, Rudinská, Nesluša, Ochodnica a Papradno.

Zámer je to pekný a hodný nasledovania. Budeme preto sledovať ako sa projekt realizuje. Uvítam od zainteresovaných ľudí informácie o pokračujúcich prácach. Do FÓRA na našom serveri som pridal oblasť Beskydy-Javorníky, kde sa môžete k tejto problematike vyjadrovať.

Informácie o projekte mi sprostredkoval Ivan Petráš, predseda TJ Biela stopa Kremnica, ktorý bol ako poradca na obhliadke uvažovaných trás. Mohli ste sa o tom dočítať v odpovediach v článku o pripravenosti Kremnických vrchov pred novou sezónou.

Na fotografiách, ktorých autorom je Ivan Petráš sú zábery z obhliadky trás.





Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár