REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Worldloppet | 3.2.2011 | Róbert Bereš | Čítané 1888x | 2 príspevky v diskusii
37. Dolomitenlauf, 21 - 23.1.2001
Keď počasie prajem bežcom...

Priatelia bežeckého lyžovania, tento príspevok mal byť uvedený o týždeň skôr, ale dozvuk krásnych pocitov z pretekov doznel, až po odbehnutí ďalšieho behu (Biela stopa) seriálu Euroloppet (...alebo časové zaneprázdnenie? - práca, tréning, práca, tréning...).
Veľmi som váhal, z ktorých pretekov mám lepší pocit, ale myslím, že vďaka výbornej organizácií z obidvoch pretekov je to rovnako. Obertilliachu prihrávaju k dobrej organizácií lepšie snehové podmienky (až 50 cm snehu), ale to už asi žiadny organizátor nevie ovplyvniť. Takže keby to takto išlo ďalej bežecké lyžovanie sa stane ešte masovejším športom, ako doteraz.
Dolomitenlauf bol presunutý z Lienzu do Obertiliachu, práve pre nevhodné podmienky v doline a myslím, že nikto nemusí ľutovať, pretože až na hadovitý profil trate, z ktorého ma bolela vždy jedna strana zadku, bol pretek v tomto prostredí bežeckým zážitkom. Na popredných miestach jednotlivých behov sa umiestňovali štandardné laufárske esá (Santuš, Rezač, Kožíšek...), ale svojou účasťou na moje prekvapenie nezaostali ani slováci. Verím, že tento trend bude pokračovať a stretneme sa na ďalšom laufe v Oberammergau v Nemecku.




Diskusia k článku (2 príspevky)

Bol som na Dolomitenlaufe minulý rok a tiež sa pretek FT bežal v Obertiliachu. Vtedy bola aj poriadna kosa, ráno okolo -20 st. Ale inak paráda a presne to o čom píšeš, beží sa po šikmom svahu a tak je to trochu nesymetrické ná záťaž oboch polovíc tela.
pridal Karol dňa 3.2. 15:15  
ano Dolomitenlauf je fasa, podujatiu nie je co vytknut a trasa v Obertiliachu bola specificka, mena na starte dostatocne motivovali... o rok zase dovidenia:)
pridal VaeVictisII dňa 22.2. 20:48