REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

| 21.1.2012 | Peter Brečka | Čítané 2339x | 0 príspevkov v diskusii
Banskobystrická stopa
Nádherná klasika

Banskobystrická stopa bola očarujúca. Keď v priestore štartu nad Pršanmi organizátor ohlásil, že počet štartujúcich je 80, tak sa len potvrdilo to, čo sme tam vlastne aj videli, že počet bol vyšší ako avizovala štartovná listina na stránke behu. Samí športoví nadšenci a "namakanci" a tiež vyšportované krásne babenky :-)).
Perfektne upravený priestor štartu a tiež priestor pre skúšanie mazania naznačoval, že organizátor sa s traťou vyhral. To sa jednoznačne potvrdilo, nemalo to chybu, trať bola pripravená dokonale. Všetko bolo vymedzené, označené, na križovatkách a komplikovaných miestach na králickej zvážnici stáli pomocníci, ktorí sa starali o bezpečnosť o občerstvenie. Super.
Výbeh na Hornú Roveň nekompromisne preveril pripravenosť každého a tento úsek cca 10 km od štartu vlastne aj určoval poradie - náročné tiahle stúpanie s jedným úsekom klesajúcim pre vydýchanie. Po dosiahnutí králickej zvážnice bolo možné zrýchliť a intenzívne si vychutnávať skvelú trať. Na týchto úsekoch a tiež pod mostíkmi bolo treba dať pozor na turistov, ale s tým sa stretávame na každých pretekoch, tomu sa nedá zabrániť. V neprehľadných zákrutách nám bolo ukázané, či to môžeme napáliť, aj v tom bolo možné vidieť detailnú prácu organizátorov. Skvelé to bolo až do cieľa - a v cieli, samozrejme.

Veľká vďaka organizátorom, pretekárom a divákom



Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár