REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Vysoké Tatry - Štrbské Pleso | 5.11.2014 | Karol Kováč | Čítané 2334x | 0 príspevkov v diskusii
Športový program Tatranského pohára
Tlačová správa

V termíne 20.- 21. decembra 2014 sa v športovom areáli FIS na Štrbskom Plese uskutoční už 42.Ročník Tatranského pohára, medzinárodných lyžiarskych pretekov v severských disciplínach, ktorého súčasťou budú štyri súťaže Kontinentálneho pohára v behu na lyžiach a dve súťaže FIS Cupu v skoku na lyžiach na mostíku HS 100.
Ako informoval riaditeľ bežeckej pretekovej komisie Michal Šerfel, do lyžiarskeho klubu Štrba dostali už odsúhlasený športový program pretekov, ktorý obsahuje súťaže v šprinte mužov a šprinte žien a preteky na 5 km žien a 10 km mužov klasickou technikou. Pretekať sa bude na špecializovaných homologizovaných tratiach pre šprint priamo v športovom areáli FIS, súťaže na 5 a 10 km sa budú bežať na vynovených okruhoch 2,5 a 5 km vo Furkotskej doline. Technickým delegátom Medzinárodnej lyžiarskej federácie FIS bude Jakub Vodrážka z Českej republiky.
Keďže sú tieto preteky zaradené do kalendára pretekov o Slavic Cup, organizátori očakávajú účasť až 120 pretekárov z piatich stredoeurópskych krajín. Svoj program podľa slov riaditeľa skokanských súťaží Jána Jelenského poznajú aj skokani, na mostíku HS 100 sa uskutočnia dve individuálne súťaže, jedna v sobotu a druhá v nedeľu. Dopoludnia je vždy na programe oficiálny tréning a bezprostredne po ňom skúšobné kolo a dve súťažné kolá. Technickým delegátom FIS bude Renata Nadarkiewicz z Poľska, v pätici rozhodcov štýlu sú nominovaní dvaja rozhodcovia z Poľska a traja zo Slovenska. Organizátori očakávajú účasť až 80 skokanov z 15 krajín celého sveta. Tieto preteky sú súčasťou série pretekov FIS Cupu v sezóne 2014/2015, úvodné preteky sa uskutočnia v nórskom stredisku Notodden v termíne už 11. a 12. 12. 2014, po nich nasledujú súťaže u nás na Štrbskom Plese, v roku 2015 pokračuje potom ďalej seriál pretekov v slovinských strediskách Kranj a Planica v termíne 17. a 18. 1. 2015.
Keďže sú tieto preteky zároveň aj oficiálnou skúškou bežeckého i skokanského areálu FIS na Štrbskom Plese na blížiace sa preteky 27. Zimnej Univerziády 2015 na Slovensku , nielen členovia našich pretekových komisií, ale aj nominovaní činovníci FIS, ktorí budú zabezpečovať tento 42.ročník Tatranského pohára sú tiež nominovaní na svoje funkcie aj počas samotnej Zimnej Univerziády v januári 2015. Obec Štrba ako vlastník športového areálu FIS na Štrbskom Plese spolu s usporiadajúcim Športovým klubom Štrba im pripravili na výkon funkcií výrazne kvalitnejšie podmienky ako v minulosti v komplexne zmodernizovaných priestoroch sekretariátov a rozhodcovských veží v bežeckom i skokanskom areáli.

Michal Sýkora
Predseda ŠK Štrba






Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár