REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

| 21.2.2015 | Ľuboš Halgaš | Čítané 2211x | 0 príspevkov v diskusii
43.TARTU MARATON
Nekonečná cesta

Tento rok padla voľba na beh v Estónsku, boli sme prihlásení už v roku 2014, ale zimné podmienky nedovolili uskutočniť toto podujatie.
Z Košíc sme sa štyria nabalili do auta a vyrazili na nekonečnú cestu asi 1400 km naprieč celým Poľskom bez diaľnic a rýchlostných ciest. Prechod hraníc do Litvy . Vybrali sme prenocovanie a obhliadka mesta Kaunas. Ráno pokračujeme presunom do Lotišskej Rigy , rýchla prehliadka historickej časti mesta a nádherná stará tržnica s obrovskou atmosférou. Čaká nás posledná časť do Otepää. Na mieste ubytovanie a večerné testovanie tratí a nádherného biatlonového areálu.
Registrácia prebieha v shopping centre v Tartu, na pôvodne ľadovej ploche, momentálne prekrytej. Všetko je super organizované, zakupujeme lístky na dopravu z cieľa preteku, zúčastňujeme sa pasta party , prehliadka predajných stánkov s bežeckými potrebami a samozrejme zisťujeme mazanie na pretek.
Na deň preteku sa vyjasnila obloha, klesla teplota a trať bola perfektne pripravená, toľko stôp som asi nikde inde nevidel v tak vysokej kvalite. Pretek je profilom zvlnený ale veľmi príjemný . V cieli všetko super organizované: úschovňa bežiek, vrecia, nápoje, diplomy, vonku jedlo, na parkovisku autobusy na odvoz pretekárov.
Ešte v podvečer po preteku vyrážame na nekonečnú cestu domov, spokojní a plní dojmov.
Ďakujem mojím spolucestujúcim Janovi, Vladovi a Tiborovi za množstvo práce s prípravami i za volantom.


Link na galériu fotiek
http://lubos28.rajce.idnes.cz/TARTU_2015
pripájam link na fotky od Laca
http://lacom.rajce.idnes.cz/Tartu_Maraton_2015/




Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár