REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Worldloppet | 9.1.2016 | Ľuboš Halgaš | Čítané 1880x | 0 príspevkov v diskusii
Vasaloppet China 2016
Changchun

Prišiel čas odjazdu našej 11 člennej výpravy do ďalekej Číny. Do Pekingu sme prileteli 30.12.2015 a strávili s poznávaním a vítaním Nového roka a následne vlakom do Changchunu, kde sa konal 14.ročník Vasaloppet China so štartom 4.1.2016 o 9:40 hod.
Celá výprava bola veľkým dobrodružstvom, hlavne v Changchune, počtom obyvateľov
7,5 miliónové mesto, kde večer o 21.00 hod zatvárajú metro a ráno o 6.00 hod ho opäť spúšťajú. Zabezpečiť taxi pre 11 pretekárov a ich batožinu vo večerných hodinách bolo dobrodružstvom, kde nájsť anglicky hovoriaceho Číňana bolo veľké umenie, ktoré skončilo i kreslením obrázkov, aby sme našli spoločnú reč. Úspešne sme dorazili do hotela.
I keď v Európe i v mieste pretekov vládne problém s prírodným snehom, tu tento problém vyriešili
25 km okruhom kompletne na umelom snehu. Najväčší dojem i atmosféru v mieste štartu a cieľu vytvárajú mohutné snehové výtvory, ktoré patria ku koloritu preteku (pozri foto galériu).
Preteky mali inú atmosféru ako sme zvyknutí, povzbudzovanie pri trati chýbalo, niektorí číňania videli bežky prvýkrát v živote. Trať bola kvalitne pripravená. V cieli sme obdržali krásnu medailu i teplý nápoj. Jedlo absentovalo. Večer bol veľký galavečer s banketom v peknom prostredí Sheraton hotela.
Nasledoval návrat do Pekingu. Začal ranným zdržaním na recepcii hotela, presunom metrom na stanicu, kde sme prišli už po odchode nášho vlaku a až neskôr sme zistili, že sme na nesprávnej železničnej stanici. I tak sa nám podarilo dostať do vlaku ktorý nás priblížil k Pekingu na vzdialenosť 120 km a prestupom na iný spoj za asistencii železničiarov sme úspešne dorazili do cieľa. Nasledujúci deň dokončili prehliadku pamiatok Pekingu a ďalší deň odleteli do Prahy. Žiaľ, naše batožiny zostali v Paríži (v mieste prestupu).
Celú dobu v Číne nás sprevádzali neustále kontroly batožiny, pri ktorých niektorý účastníci prichádzali o svoje veci, napr.nože, záložný zdroj, zapaľovač, pričom v iných batožinách nikomu nevadili, bolo to čudné.
Celá akcia dopadla úspešne vďaka dobrej organizácii Honzu Flašára, ktoré mu ďakujeme za pevné nervy.
Zároveň veľká vďaka mojej rodinke za podporu.

Prikladam link na súbor fotiek :
http://lubos28.rajce.idnes.cz/Vasaloppet_China_2016/




Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár