REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 7.10.2016 | Karol Kováč | Čítané 1925x | 0 príspevkov v diskusii
Zima sa pripomína veľmi skoro, prvé sneženie prišlo už 5. októbra
Prví nadšenci si už odskúšali bežky

Priatelia bežkári, ak v roku 2009 prišlo prvé sneženie na slovenské hory 15. októbra, zdalo sa, že to bolo niečo neprekonateľné. Mám samozrejme na mysli sneženie, po ktorom vznikla dostatočná vrstva snehu aby bolo možné na nej behať na lyžiach. Vtedy to bolo cca 50 cm. Po niekoľkých dňoch sa však sneh roztopil, prišlo teplé obdobie babieho leta a skutočná sezóna sa potom rozbiehala až niekedy v druhej polovici decembra. Priebeh sezóny si môžete pozrieť tu: http://www.bezkar.sk/snehove_spravy0910.php .
Bude sa opakovať podobný scenár aj tento rok? Ťažko povedať ale zatiaľ to tak nevyzerá. Tohtoročné sneženie prinieslo trochu menej snehu. Napríklad na Skalke to bolo cca 20 cm. Prognóza vývoja počasia ani pre dlhodobejšie obdobie nepredpovedá výraznejšie oteplenie ale naopak, je nádej na ďalšie vlny ochladenia. Ako to bude naozaj, ukáže až čas.
Prvé snehové správy máme ako tradične zo Skalky v Kremnických vrchoch, ktoré potvrdzujú, že skutočne sa už na štadióne behá a dokonca je upravený aspoň okruh na ploche štadióna, kde to snehové pomery dovolili. Vďaka Romanovi z Cyklo-Santé si mohli prísť na svoje na upravenom okruhu aj voľnoštýliari. Zareagoval veľmi promptne a je to prísľub, že snáď úprava tratí v tejto sezóne na Skalke bude fungovať znova lepšie a k spokojnosti návštevníkov Skalky.
Niekoľko obrázkov pod článkom sú práve zo Skalky a prístupovej cesty po intenzívnom snežení. Zdroj fotiek sú kamery Bielej stopy na štadióne a penzióna Guldiner. Ďalšie fotky mi poslal I. Králik.
Teším sa už spolu s vami na novú zimnú sezónu 2016/2017.





Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár