REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 11.10.2017 | Cyklo Santé | Čítané 2845x | 1 príspevok v diskusii
Pred zimnou sezónou na Skalke
Čo pripravujeme v Cyklo - Santé a na Skalke

Dovoľťe mi touto cestou oboznámiť všetkých priaznivcov bežeckého lyžovania a návštevníkov Kremnice - Skalky o tom, čo pripravujeme pred nadchádzajúcou zimnou sezónou.
Už počas uplynulej zimy sme sa aktívne postavili k úprave bežkárskych tratí (hlavne 5-kového okruhu a Inline dráhy) a pomocou vlastných mechanizmov - skútra s Gertrúdou a ratraku sme zabezpečovali každodennú (niekedy počasie vyžadovalo aj viackrát denne) úpravu tratí. Všetky použité PHM sme si hradili z vlastných zdrojov.
Hneď po skončení uplynulej zimnej sezóny som inicioval jednania s Mestskými lesmi Kremnica o potrebe výrubu stromov, ktoré zasahujú nad trať a bránia padaniu snehu a zároveň znečisťujú polámanými konármi upravené trate. Mestské lesy sa k problému postavili kladne a výrub zrealizovali. Po dohode všetky čistiace práce a dovypilovanie zabezpečujeme v spolupráci s Mestským klubom lyžiarov Kremnica svojpomocne brigádami. Rovnako sa nám počas leta podarilo zabezpečiť generálnu opravu ratraku, čo nás tiež stálo nemalé finančné prostriedky.
Pokiaľ ide o zlepšenie služieb u nás, v predajni Cyklo - Santé sa nám podarilo zriadiť prvý Fischer Nordic Racing Centrum na Slovensku.
viď link:

https://www.fischersports.com/sk_sk/dealerlocator/racingcenter/index/?country=SK

Čo a aké výhody to prinesie pre našich zákazníkov, to ešte dolaďujeme s Fischer - Ski Sport & Freizeit.
Ak sa nám podarí dotiahnuť niektoré záležitosti, plánujeme rozšíriť naše služby ohľadom servisu a požičovne bežkárskeho výstroja priamo na štadióne R. Čillíka. Tu tiež plánujeme robiť niekoľko testovacích a predvádzacích dní. O termínoch a značkách, ktoré si budete môcť otestovať budeme včas informovať na stránkach bežkar.sk, cyklosante.sk a na fb cyklosante. Naďalej budeme pokračovať v spolupráci s Nordic Academy a zabezpečovať základné aj zdokonaľovacie kurzy, výuky techniky behu na lyžiach.
Na záver si dovolím vyjadriť názor (aj presvedčenie), že koordinácia úpravy tratí medzi Mestom Kremnica, Mestským klubom lyžiarov Kremnica a nami v Cyklo - Santé sa podľa mňa ukázala uplynulú zimnú sezónu ako vcelku dobrá. Sme pripravení v tomto trende pokračovať a čo sa bude dať, tak postupne ešte vylepšovať.
Všetky informácie o úprave bežeckých tratí budeme počas zimnej sezóny poskytovať dennodenne na tomto portáli, na našej stránke, ako aj na stránke Mesta Kremnica.
Za Cyklo - Santé Roman Béreš




Diskusia k článku (1 príspevok)

Dobrý deň, zimná sezóna 2017-2018 je pred nami a ako informoval p. Roman Béreš urobili toho veľa pre zatraktívnenie bežeckého lyžovania na Skalke pri Kremnici. Teším sa a verím, že všetci návštevníci, ktorí zavítajú do tohto krásneho miesta sa majú na čo tešiť a podporia ich úsilie. Bežkám zdar!
pridal sixao dňa 21.10. 17:11