REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Worldloppet | 17.3.2018 | Ľuboš Halgaš | Čítané 1748x | 0 príspevkov v diskusii
ENGADIN SKIMARATHON oslávil 50 rokov
Najväčšie preteky voľnou technikou

Engadin Skimarathon sú po Vasovom behu druhé najväčšie preteky pre bežcov na lyžiach a zároveň najväčšie preteky voľnou technikou. V Engadinskom údolí môže štartovať až 13000 pretekárov, štartuje sa vo vlnách.
V tomto oslavnom ročníku bol o preteky veľký záujem, a tak boli vypredané už pred plánovanou uzávierkou. Prihlásilo sa 14200 pretekárov zo 67 krajín. Dokonalá švajčiarska organizácia fungovala. Všetko bolo skvele pripravené. Len počasie sa s nami zahrávalo. V deň pretekov pred štartom pršalo, snežilo a potom sa výrazne oteplilo. Pri čakaní v koridore na štart sme celkom rýchlo premokli. Počas pretekov na 42 km trati sme zažili niekoľko krát sneženie, drobný dážď, vietor, hmlu, bolo aj zamračené no a v závere zasvietilo slniečko. V cieli nás detičky obdarili krásnymi medailami, do ktorých bolo možné vygravírovať cieľový čas. Ponúkli nám tekuté občerstvenie a niečo sladké na zahryznutie. Vrecia na korbách vojenských nákladiakov čakali na svojich majiteľov. Prezliecť sa bolo možné v malom stane alebo pod slnečným nebom.
Návrat bol organizovaný, vlakom a následne autobusom. Všetko bolo naplánované so švajčiarskou presnosťou. Zo Slovenska sa zúčastnilo 36 pretekárov (info z výsledkovej listiny).

Link na fotky :
http://lubos28.rajce.idnes.cz/ENGADIN_2018/




Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár