REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Informácie | 24.11.2009 | Karol Kováč | Čítané 1182x | 0 príspevkov v diskusii
Ako pridať novú bežkársku oblasť (stredisko) na server
Pre všetkých, ktorí chcú prispieť k budovaniu servera

Na serveri Bežkár.sk je v súčasnej dobe definovaných niekoľko oblastí bežeckého lyžovania, o ktorých si myslím, že sú pomerne známe a vhodné pre bežecké lyžovanie alebo som už kontaktoval bežkárov z tejto oblasti. Skrátene ich nazývam strediská aj keď to niekedy skutočné strediská tak, ako poznáme napr. strediská zjazdového lyžovania, nie sú. K týmto strediskám je tak možné priradiť administrátorov, ktorí potom môžu pridávať a definovať bežecké trasy. Tak isto rozhodujú o tom, čo bude na stránke strediska zverejnené. Užívatelia potom pri pridávaní snehových správ vyberajú z trás ktoré sú už zadefinované. Aktuálny zoznam trás je zverejnený na stránke Strediská. Ak užívateľ nenájde na stredisku trasu z ktorej chce uverejniť správu o snehových podmienkach, vyberie na príslušnom stredisku „ostatné trasy“ a v popise potom môže trasu upresniť. Administrátor strediska by si mal takúto správu všimnúť a uvedenú trasu zadefinovať do zoznamu. Ako ale postupovať ak stredisko ešte nie je na stránkach zriadené? Pri pridávaní snehových správ je s takou možnosťou počítané a tak je v zozname stredísk uvedené „!Iné stredisko – uvedené v popise“ V tomto prípade musí potom užívateľ pri snehových správach uviesť v popise aj stredisko. Takúto situáciu však chceme postupne vylúčiť. Kým sa však dopracujeme k tomu, že na serveri budú mať svoje stránky všetky bežkárske oblasti, to ešte chvíľu potrvá a bude sa to odvíjať od našej spoločnej aktivity.
Pridávanie trás na už existujúcich strediskách som popísal vyššie. Ako však postupovať pri zakladaní nového strediska?
Užívateľ, ktorý má záujem a dobre pozná určitú oblasť, ktorá je bežkármi využívaná a v ktorej sú aspoň čiastočne aj upravované trate, kontaktuje administrátora servera na emailovej adrese admin(zavináč)bezkar.sk. Poskytne mu informácie o stredisku, popíše polohu, aktivity, zašle mapku alebo inak vyznačí predmetnú oblasť. Vzájomne sa dohodnú o ďalšej spolupráci. Ideálne bude ak užívateľ, ktorý navrhuje nove stredisko bol zároveň aj na stredisku administrátorom. Admin servera potom zriadi stránku nového strediska. Takto môžu nové strediská pribúdať podľa aktivity užívateľov.
Stredisko, ktoré je podľa mňa aj najlepším na Slovensku, Skalka v Kremnických vrchoch, má už stránku v podobe v akej by postupne mohli byť i všetky ostatné. Využime teda túto dlhú jeseň a stále neprichádzajúcu zimu na to aby sme si stránky Bežkár.sk pripravili tak aby z nich mali úžitok všetci bežkári na Slovensku.



Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár