REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 18.3.2019 | Jozef Mecele | Čítané 2527x | 0 príspevkov v diskusii
Na Skalke sa pobeží lyžiarska Veľká cena Kremnica – FIS Slavic cup
Na podujatie pozýva MKL Kremnica

Mestský klub lyžiarov (MKL) Kremnica po tom, čo v aktuálnej sezóne zorganizoval v januári dvojdňovú prvú časť majstrovstiev Slovenska, bude hostiť na lyžiarskych bežeckých tratiach na Skalke 23. – 24. marca 2019 účastníkov Veľkej ceny Kremnice – medzinárodných pretekov dospelých a juniorských kategórií, zaradených do seriálu FIS (Medzinárodnej lyžiarskej federácie) – Slavic cup.
V sobotu 23. marca sa uskutoční beh klasickou technikou s intervalovým štartom mužov a juniorov na 10 km, žien a junioriek na 5 km. V nedeľu 24. marca sa bude pretekať voľnou technikou s hromadným štartom, muži a juniori na 15 km, ženy a juniorky na 10 km. Štarty v oboch dňoch sú stanovené na 10:00 hod.
Predsedom organizačného výboru je Peter Neuschl, riaditeľom pretekov Miloš Bíreš. FIS delegovala na preteky ako technického delegáta Poliaka Tomasza Sobanskeho. VCK na Skalke bude posledným, piatym dielom Slavic cup-u 2018-2019. V decembri sa konali dve podujatie na Štrbskom Plese (ŠK Štrba – Tatranský pohár, Tatran Gerlachov – Memoriál 24 padlých hrdinov SNP), vo februári usporiadali Slavic cup v poľskom vysokotatranskom Zakopanom, v prvej polovici marca zorganizovali Poliaci preteky vo Wisle-Kubalonke v Sliezskych Beskydách. Veľká cena Kremnice sa poriadala už v minulom storočí. V súčasnosti nadviazala na tradíciu pretekov FIS bývalého medzinárodného Bezroukovho memoriálu, ktorý založili zvolenskí organizátori.

Propozície:
http://www.slovak-ski.sk/files/zavody/739/propozice_v.pdf

Plagát:
http://www.slovak-ski.sk/files/zavody/739/banner.pdf

https://www.visitkremnica.com/velka-cena-kremnice-2019/events

Webstránka MKL Kremnica:
http://mklkremnica.sk/mkl/index.php/blog/78-velka-cena-kremnice-2019

Webstránka FIS:
https://www.fis-ski.com/DB/general/calendar-results.html?noselection=true

Fotografia Ivana Čillíka je z Veľkej ceny Kremnice - FIS Slavic cup-u 2018.




Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár