REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 6.12.2022 | Karol Kováč | Čítané 1195x | 2 príspevky v diskusii
Sezóna 2022/23 sa rozbieha na Mikuláša
Na Skalke pri Kremnici upravené prvé kilometre tratí

Očakávané sneženie na Mikuláša sa dostavilo a aj na Skalke spadlo cca 10 cm vlhkého snehu. Večerný dážď v predošlom dni sa po polnoci zmenil na sneženie tak, ako predpovedal aj SHMÚ a počítačový model ALADIN.
Výška snehu na inline dráhe a už pred rokom dobre pripravenému úseku do Bystrického sedla, tak umožňujú nedočkavcom zabehnúť si na zhruba 3 km okruhu prvé tréningové kilometre. Titulný obrázok je už z upravenej a osvetlenej trate na inline dráhe.

Vďaka veľmi pohotovej informácii od Romana z CykloSanté sme sa už ráno dozvedeli aká je aktuálna situácia. Takéto informácie sú veľmi dôležité pre nás všetkých, ktorí bežecké lyžovanie zbožňujeme. Ďakujem za všetkých bežkárov a verím, že sa budeme môcť na informácie priamo od zdroja spoľahnúť počas celej sezóny.
Je veľmi dôležité aby sme všetci prispievali vlastnými informáciami o stave bežkárskych tratí a dopĺňali tak ostatné informácie z kamier či gps záznamov o pohybe strojov na úpravu tratí. Pomáhame si tak navzájom pri rozhodovaní kam sa vybrať na bežky.

Dnes počas existencie sociálnych sietí, mnohí z nás vyhľadávajú tieto informácie aj na týchto platformách. Tam však nenájdeme usporiadané informácie v komplexnej podobe tak, ako na našom serveri. V neposlednom rade nie všetci využívajú sociálne siete a tak webové stránky sú pre mnohých jediným zdrojom informácií na internete.

Informácie u nás si môžete vyberať podľa 16 oblastí (obr. 2), ktoré boli vytvorené na žiadosť našich užívateľov a prevádzkovateľov stredísk bežeckého lyžovania. Je iba na nás ako sa podelíme o naše skúsenosti v správach o stave tratí. Všetky informácie sú bezplatne prístupné všetkým návštevníkom servera, ktorý bol založený s týmto hlavným cieľom. Odovzdávať si informácie o úprave tratí navzájom a nezištne. Informácie z kamier alebo z gps záznamov pohybu strojov na úpravu tratí spolu s autentickou informáciou od bežkára, ktorý si trať prešiel sú tie najkomplexnejšie.

Navyše si vieme spätne prezrieť archív správ za uplynulé sezóny v archíve sprav už od sezóny 2009/2010. (obr. 3. 4 a 5). Takéto informácie sú zaujímavé a nenájdeme ich na spomínaných sociálnych sieťach.

Chcem vás preto aj takto požiadať aby ste svojimi informáciami pomohli ľuďom, ktorí majú rovnakú záľubu. Nebudem vám sľubovať žiadne body, či odmeny za túto činnosť ale dobrý pocit, že niekomu pomôžete. Viem niekoľkým aktívnym prispievateľom poskytnúť voľný štart alebo zľavu zo štartovného na niektoré podujatia v behu na lyžiach.

Verím, že si spolu užijeme dlhú sezónu s množstvom snehu a užitočnými informáciami aj na týchto stránkach.





Diskusia k článku (2 príspevky)

Tri krát hurá!!! :) Pripájam sa k želaniu vydarenej sezóny a ďakujem za existenciu portálu bezkar.sk aj za všetky príspevky od ochotných spolubežkárov ako aj stredísk a strojvedúcich ;)
pridal rudobb dňa 6.12. 19:59  
Dakujeme! Ci uz bezkarom za pridavanie informacii, alebo tiez portalu za moznost ich prezentacie sirokej verejnosti.
pridal bezkarBB dňa 6.12. 21:41