REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Vysoké Tatry - Štrbské Pleso | 21.2.2023 | Matus Jancik | Čítané 986x | 0 príspevkov v diskusii
V areáli bežeckého lyžovania Štrbské Pleso cez víkend odštartuje 64. ročník Memoriálu 24 padlých hrdinov SNP
Obmedzenia na tratiach pre verejnosť

Najstaršie pravidelne organizované preteky na Slovensku odštartujú už tento víkend 25.-26. februára 2023 v Areáli bežeckého lyžovania SNOW na Štrbskom Plese. Preteky organizuje klub TJ Tatran Gerlachov z poverenia Zväzu slovenského lyžovania.

Informácie a propozície na https://pretekaj.sk/sk/podujatia/2023snp

Dvojdňový program 64. ročníka Memoriálu 24 padlých hrdinov SNP preverí pretekárov v obidvoch bežeckých disciplínach. V sobotu sa uskutočnia preteky FIS Slavic Cup s intervalovým štartom klasickou technikou. Ráno o 9:15 sa na štart postavia Ženy a staršie dorastenky, ktoré odbehnú 10 kilometrov a po nich o 10:00 vyštartujú muži a starší dorastenci na 15 kilometrovú trať. V sobotu pretekári získajú aj body do Pohára ZSL a zapretekať si môžu aj pretekári bez licencie v pretekoch OPEN, ktoré budú po pretekoch FIS.

Popoludní budú pokračovať preteky Pohára Zväzu slovenského lyžovania súťažami žiakov v dĺžkach 2 - 5 kilometrov klasickou technikou. V nedeľu odštartujú pretekári ďalšie kolo FIS Slavic Cup. Ženy od 9:15 pobežia 10 kilometrov a muži 15 kilometrov, všetci voľnou technikou s intervalovým štartom.

Vďaka umelému zasnežovaniu a nadmorskej výške sú trate na Štrbskom Plese vo veľmi dobrom stave a denne ich navštevuje množstvo rekreačných aj vrcholových športovcov. Organizácia medzinárodných pretekov si vyžiada aj niekoľko obmedzení.

V piatok 24. februára 2023 bude uzatvorený štadión a trate FIS vo Furkotskej doline po 14:00 hodine z dôvodu oficiálneho tréningu a prípravných prác. V sobotu 25.februára 2023 budú trate uzatvorené od rána do 15:00 a v nedeľu 26.januára 2023 od rána približne do 12:00 hod. Po uvedenom čase môžu návštevníci využiť trate až do západu slnka. Počas pretekov bude pre verejnosť prístupný iba 500 metrový okruh na Mlynickej lúke. Organizátori prosia o rešpektovanie pokynov organizátorov a všetkých fanúšikov bežeckého lyžovania pozývajú vychutnať si atmosféru medzinárodných pretekov.




Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár