REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Bežecké preteky | 4.2.2024 | Matus Jancik | Čítané 452x | 0 príspevkov v diskusii
Jubilejné desiate Štrbské bežky odštartuje kapela No Name na pódiu aj na bežkách
Trate na Štrbskom Plese budú v nedeľu bezplatné

Areál bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese privíta všetkých fanúšikov bežeckého lyžovania na jubilejnom desiatom ročníku verejných pretekov Štrbské bežky. V nedeľu 11. februára 2024 sa o 11:00 hod. v amfiteátri v športovom areáli predstaví obľúbená hudobná skupina No Name, ktorá so skupinou Noc a deň v marci odštartuje výnimočnú koncertnú udalosť roka V Pôvodnom znení tour 2024. Spevák kapely Igor Timko a bubeník Ivan Timko svoju kondíciu zlepšujú práve na bežkách a okrem hudobných nástrojov sa opäť predstavia aj na lyžiach. Obaja boli súčasťou šprintu dvojíc už v roku 2013 počas Majstrovstiev Slovenska.
O rok neskôr spolu s organizátormi zo Športového klubu Štrba vítali na profesionálne upravených lyžiarskych tratiach všetkých milovníkov bežeckého lyžovania. Práve vtedy sa začala písať história pretekov, ktorých víťazi sú navždy vygravírovaní na historické drevené Štrbské bežky.

Po hudobnom vystúpení, ktoré je pre všetkých divákov zdarma, od 12:30 hod. odštartujú jednotlivé lyžiarske disciplíny a športové výzvy. Prvé súťaže budú na pripravenej 700 metrovej prekážkovej trati SnowKidz kros šprint s intervalovým štartom. Tento obľúbený šprint pomedzi prekážky ako slalom, rôzne obrátky, podlezenie a pod. si môžu bezplatne vyskúšať všetci prihlásení účastníci. Drobné odmeny môžu získať aj deti do 10 rokov alebo menej skúsení mladí lyžiari na krátkej rovinatej trati s malými prekážkami a najmenšie detičky si môžu prísť bezplatne vyskúšať detské bežky. Pre starších bežkárov organizátori pripravia aj dvoj a päť kilometrovú trať, na ktorej sa každoročne konajú rôzne medzinárodné súťaže. Štartovať sa bude o 14:00 hod. voľnou technikou s hromadným štartom a na trati bude pripravená aj klasická stopa. Každý, kto prejde cieľom získa jedinečnú účastnícku medailu a zapojí sa do tomboly o atraktívne ceny. Atmosféru umocní sprievodný hudobný program. Partneri podujatia v areáli predstavia rôzny športový materiál a oblečenie.

V areáli je celoročne k dispozícii aj požičovňa, servis lyží a bufet. Pre pretekárov, ktorí chcú využiť požičovňu lyží, bude pripravená špeciálna zvýhodnená ponuka. Zároveň počas celej nedele bude vstupné na lyžiarske trate pre všetkých lyžiarov bezplatné a trate bude možné využívať počas celého dňa bez výrazných obmedzení. Okruhy pre prekážkový šprint a detské preteky budú označené a verejnosť bude usmerňovaná usporiadateľmi počas detských súťaží ako aj v čase hromadného štartu o 14:00 hodine, aby nedošlo ku kolízii verejnosti s pretekármi.

Organizátorom pretekov je Športový klub Štrba, Obec Štrba a Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry. Na príprave podujatia sa podieľajú dobrovoľní organizátori zo Štrby, ktorí v decembri usporiadali 50. ročník medzinárodných pretekov FIS Tatranský pohár v behu na lyžiach a v marci privítajú pretekárov z celého Slovenska na Majstrovstvách Slovenskej republiky. Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Všetky informácie o pretekoch: www.skstrba.sk a www.regiontatry.sk.





Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár