REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Euroloppet | 22.9.2010 | Karol Kováč | Čítané 1790x | 0 príspevkov v diskusii
Euroloppet 2010/2011
Výrazné zmeny v kalendári

Na stránkach v sekcii "Diaľkové behy" si môžete pozrieť kalendáre diaľkových behov Euroloppet a Worldloppet pre sezónu 2010/2011. Tí z vás, ktorí trochu sledujú dianie v tejto oblasti a zúčastňujú sa diaľkových behov si určite všimnú výrazné zmeny v kalendári pretekov Euroloppet. Chýbajú v ňom Marcialonga, Dolomitenlauf, Koenig Ludwig Lauf či Bieg Piastów. Dôvody a príčiny týchto zmien vysvetľuje na stránkach Bielej stopy Viliam Michalech z Kremnice, ktorý sa zúčastnil spolu s ďalšími predstaviteľmi TJ Biela stopa Kremnica na Kongrese európskych diaľkových behov v Mníchove v júni tohto roku.Celý článok si môžete prečítať na tomto mieste:
http://www.euroloppet.sk/docs/keudbnl.pdf . Ako náhrada za odstupujúcich členov EUC boli prijatí dvaja noví organizátori z Talianska a Lotyšska. Konkurencia v diaľkových behoch je veľká a bolo len otázkou času, kedy sa spory medzi organizátormi Euroloppetu a Worldloppetu vyostria. Bolo to už poznať napr. aj pri ostatnom ročníku Biegu Piastów v Poľsku, keď organizátori nechceli uznať majiteľom Euroloppet pasov výhody, ktoré im zaručoval štatút. O príčinách sa môžete podrobne dočítať v uvedenej správe Viliama Michalecha. Zo záverov Kongresu vyplýva aj to, že Biela stopa bude organizovať v krátkom čase po sebe, teda okrem nadchádzajúceho ročníka aj v roku 2013 Majstrovstvá Európy v diaľkových behoch.
Leto už skončilo aj podľa kalendára a zimná sezóna je opäť bližšie. Všetci, ktorí si obľúbili účasť na ďiaľkových behoch už určite tvrdo makajú na príprave. Ako vidieť z kalendárov, možností na súťaženie bude aj v nadchádzajúcej sezóne dosť.




Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár