REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
Mapka strediska
Mapky strediska

LK Metropol Košice
LK Metropol Košice
Administrátori
strediska:

olejnikinmail.sk
bodurazet.sk


VOLOVSKÉ VRCHY - KAVEČANY
Pod stredisko Kojšovská hoľa - Volovské vrchy sú zahrnuté bežkárske trasy vo Volovských vrchoch, okolie Kojšovskej holi, Kavečany

SNEHOVÉ SPRÁVY - Volovské vrchy  
Dátum Stredisko Trasa Sneh Kvalita Úprava Pridal  
27.1.2024  Volovské vrchy  Kavečany
bežecký okruh 
1 až 10 cm  tvrdý podklad s popraškom  neupravené  PanProfesor 
23.12.2023  Volovské vrchy  Kojšovská hoľa
bežecký okruh 
1 až 30 cm  nový sneh prašan  upravené v celej dĺžke  PanProfesor 
22.12.2023  Volovské vrchy  Iná trasa
Volovské vrchy 
3 až 20 cm  rôzna kvalita  neupravené  PanProfesor 
10.12.2023  Volovské vrchy  Lesopark Furča
Košice 
1 až 5 cm  tvrdý podklad s popraškom  neupravené  PanProfesor 
1.12.2023  Volovské vrchy  Iná trasa
Volovské vrchy 
10 až 15 cm  nový sneh vlhký  neupravené, rozjazdené  igorva 


  Volovské vrchy - Kavečany | 29.1.2012 | Boris Ďurčo | Čítané 2630x | 0 príspevkov v diskusii
V Kavečanoch trať upravené ratrakom
veľmi dobré podmienky na okruhu

Po tom ako v stredu dopadlo asi 5cm nového snehu, bol v piatok prevádzkovateľom lyžiarskeho strediska upravený celý okruh na Hrešnej, plus dva ďalšie nadväzujúce menšie okruhy, spolu v dĺžke 7km. Okrem toho sú dobré podmienky aj na turistické, či aj športové využitie v smere na Vysoký vrch, s pokračovaním až na Jahodnú.

     
  Volovské vrchy - Kavečany | 17.1.2012 | Boris Ďurčo | Čítané 2309x | 1 príspevok v diskusii
Dobré podmienky sú už aj v Kavečanoch
nočné bežkovanie umožnené

Približne 15 cm nového snehu, ktoré boli dnes navýšené novou vrstvou čerstvého prašanu sú k dispozícii na Kavečanoch pri Košiciach. Trate na okruhu sú zatiaľ iba ujazdené lyžiarmi, ale aj skateri si na hrebeni prídu na svoje. Novinku ponúka odkaz od chatára na Hrešnej posielam v plnom znení:
"Bezkari a bezecky lyziari :-) Co robite po praci? NOCNE BEZKOVANIE s vlastnou CELOVKOU. Pridte si pobezkovat na 15km bezeckych trati (kym su idealne podmienky na Hresnej) KAZDY pracovny den PONDELOK- PIATOK. Chata na Hresnej OTVORENA az do 20.00hod.!!! Doneste si veci na chatu, pobezkujete sa a potom sa v chate osusite, prezleciete, obcerstvite a plny zazitkov idete domov. :-)))"
Na druhý februárový víkend plánujeme usporiadať 8. ročník Košickej štyridsiatky, propozície zverejníme čoskoro.



     
Volovské vrchy - Kavečany | 20.12.2011 | Igor Vančišin | Čítané 2271x | 0 príspevkov v diskusii
Dočkali sa aj Košičania
Pod Kojšovskou Hoľou je upraveny 5 km okruh

Nadšenci z lyžiarskeho klubu Metropol, opäť (ako každý rok)po kvalitnej jesennej predpríprave, upravili bežecké lyžiarske trate na Kojšovskej Holi. Milosrdná príroda poslala zopár vločiek aj na "Východ" čo umožnilo ratrakom upraviť celý 5 km okruh pre FT i CT. Na hrebeni je okolo 30 cm snehu, čiže sa dá behať i vo voľnom teréne. Na stránkach LK Metropol(http://www.lkmetropol.sk/) sú aktuálne informácie. Veríme že technika pre úpravu bude bezporuchová a pripraví nám krásne zážitky na upravených tratiach. Ja by som sa chcel, poďakovať pánom z LK - Metropol, ktorí to robia z láskou a nadšením, dobrovoľne, bezplatne. Kto má pocit, že by chcel vďaku vyjadrť i inou formou (PHM, finančne, nápady na vylepšenie)môže kontaktovať administrátorov strediska.



     
Volovské vrchy - Kavečany | 21.2.2011 | Igor Vančišin | Čítané 2968x | 1 príspevok v diskusii
Košická Lyža
30. ročník verejných pretekov v bežeckom lyžovaní

Na bežeckých tratiach pod Kojšovskou Hoľou pri Košiciach sa uskutočnil jubilejný - už 30. - ročník verejných pretekov v bežeckom lyžovaní.
Organizačnú taktovku už tradične držal bežecký klub LK Metropol. A musím povedať, že urobili maximum preto, aby aspoň nejaké preteky boli, pretože sneh je tohto roku pre bežkárov akoby zakliaty. Nakoniec sa zmilovala aj príroda a pripadlo trochu prašanu a dalo sa pretekať i na 3 km okruhu. Počasie v deň pretekov sa umúdrilo, aj povestný vietor zoslabol, teplota klesala k – 10 °C, trať bola po nočnom snežení trochu mäkkšia, ale podmienky boli rovnaké pre všetkých.
Veľmi milo prekvapila samotná účasť, pretože boli obsadené všetky kategórie. Odhadujem (pretože nemám podklady – určite budú na stránke LK Metropol Košice) takých 60 – 70 pretekárov čo je v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi pomerne slušné. Prišli aj pretekári zo vzdialenejšieho okolia ( v mládežníckych kategóriách i medailisti z majstrovstiev SR) . Zrejme pomohlo online prihlasovanie na stránke LK – Metropol. Tým pádom bola zabezpečená aj dobrá športová úroveň podujatia. Na budúce možno budú propozície o pretekoch okrem „domácej“ webstránky aj na serveri bezkar.sk
Prvé kategórie boli odštartované o 10.00. Bežalo sa voľnou technikou (oficiálne), niektorí si pomohli i klasikou. Slávnostné vyhlásenie bolo pred chatou Erika, pódiové umiestnenia boli odmenené peknými medailami a lesklými trofejnými pohármi.
Je chvályhodné, že nadšenci bežeckého lyžovania v Košiciach dokázali pripraviť preteky aj na „východe“, ale hlavne, že dokážu prevádzkovať, a tiež primerane podmienkam i vybaveniu aj bezplatne upravovať bežecké trate pre širokú verejnosť. Ďakujeme.
Kto by si tento víkend v sobotu chcel zabežkovať, upozorňujem, že predpoludním sa tam budú konať preteky SLA, trate budú upravené na klasiku a pohyb bude trochu obmedzený. Vďaka za pochopenie.
Viac fotiek nájdete na http://bero441.rajce.idnes.cz/Kojsova_hola/#


     
Volovské vrchy - Kavečany | 17.10.2010 | Igor Vančišin | Čítané 2280x | 0 príspevkov v diskusii
Jesenná príprava tratí
Pod Kojšovkou sa brigáduje

LK Metropol organizuje brigády pred zimnou sezónou na svojich tratiach v okolí Kojšovskej Hole. Brigády sa konajú každú sobotu od 9:00 hod. Mali by sa konať do 13.11.2010, ak to dovolí počasie. Zraz je na parkovisku pri pomníku. Vítaní sú všetci dobrovoľníci, ktorí takto pomôžu vylepšiť neskoršie zimné bežkovanie. Ide o pravidelnú údržbu a úpravu po letnej ťažbe dreva i o vyčistenie tratí od prekážok, spadnutých konárov Je vhodné nejaké pracovné oblečenie, pracovné rukavice. Pomohli by aj nejaké hrable, motyka, mačeta či motorová píla, no postačí ak prídete. Viac informácii nájdete na: http://www.lkmetropol.sk/download/BrigadyK.hoza.doc alebo priamo na tel. čísle 0905 222 856.


     
  Volovské vrchy - Kavečany | 4.2.2010 | Boris Ďurčo | Čítané 1966x | 0 príspevkov v diskusii
Košická štyridsiatka
pozvánka

Všetkých Vás pozývame na šiesty ročník Košickej štyridsiatky, ktorá sa uskutoční 7.2.2010 v Kavečanoch. Snehové podmienky sú dobré, predpoveď počasia priaznivá, príďte teda vyskúšať. Rozpis a prihláška je na http://www.kosicka40.com. Trate budú oproti rozpisu trochu skrátené, a to na 5, 15 a 30 km. Dôvodom je, že kvalita stopy by na veľkom okruhu nebola vyhovujúca.
     

strana 1 2 3 4 5