REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
NAJNOVŠIE PRÍSPEVKY VO FÓRE   
Pavol123 dňa 18.2. 17:27
Juraj dňa 12.2. 17:48
Pavol dňa 8.1. 16:52

NAJNOVŠIE SNEHOVÉ SPRÁVY   
Dátum Stredisko Trasa Sneh Kvalita Úprava Pridal  
21.4.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
0 až 0 cm  sneh len na časti trate, výskyt kameňov  neupravené  miroBB 
16.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
0 až 12 cm  starý sneh vlhký  neupravené pre málo snehu  rudobb 
10.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
0 až 18 cm  nový sneh mokrý  neupravené  rudobb 
4.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
5 až 25 cm  starý sneh vlhký  upravená časť  pietro1978 
3.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
5 až 20 cm  starý sneh mokrý  upravené takmer v celej dĺžke  OZKH 
2.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
0 až 20 cm  starý sneh mokrý  upravená časť  rudobb 
1.3.2024  Kremnické vrchy  Skalka- štadión R. Čillíka
okruh 
5 až 30 cm  starý, špinavý sneh  upravená časť  cyklosante 
29.2.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
5 až 30 cm  nový sneh vlhký  väčšinou upravené  pietro1978 
29.2.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
5 až 30 cm  starý sneh mokrý  upravené takmer v celej dĺžke  OZKH 
28.2.2024  Kremnické vrchy  Skalka
Bežkárske trasy v stredisku 
10 až 30 cm  starý, špinavý sneh  upravené takmer v celej dĺžke  cyklosante 

Záznamov: 1-10 z celkom 236   Najnovšie | Predchádzajúca strana | Ďalšia strana | Najstaršie

Informácie | 24.9.2019 | Štefan Oravec | Čítané 1856x | 0 príspevkov v diskusii
Pozvánka na kurz: Naučte sa bežkovať na kolieskových lyžiach
Povýšte bežkovanie z výsostne zimného, aj na letný šport spolu s nami.

Srdečne vás pozývame na jednodňový kurz bežkovania na kolieskových lyžiach, ktorý sme pre vás pripravili na túto sobotu, 28.9.2019 na Skalke pri Kremnici.
Kurz je určený aj pre ľudí, ktorí na kolieskových lyžiach ešte nikdy nestáli. Výstroj vám vieme v prípade potreby po dohode zabezpečiť.
Naučíme sa správne kolieskové lyže ovládať, pracovať na nich, brzdiť, budeme ladiť techniku, zažijeme príjemný deň v Kremnických vrchoch. Potrebná cyklistická prilba, odporúčané sú chrániče kolien, lakťov.
Skupinka cca 10 osôb, tréner: Štefan Oravec, akreditovaný tréner bežeckého lyžovania https://www.kurzybezkovania.sk
Trvanie 9:00 – 14:30 s hodinovou prestávkou na obed
Na kurz je potrebné prihlásiť sa prostredníctvom formulára: https://forms.gle/LzPSPNDuY32TXGrT9
Kurz sa uskutoční, ak sa prihlási min. 6 osôb a v prípade, že nebude pršať.
Cena: 30€/osoba/kurz



     
Informácie | 2.9.2019 | Pavol Tokar | Čítané 1452x | 0 príspevkov v diskusii
Tunel Planica- SLO
Tunel

Milí bežkári,

rád sa podelím o informácie o možnosti využitia tunela na bežecké lyžovanie v Slovinskom stredisku Planica - Rateče.
Trojetážové parkovisko v lete slúži ako tunel so snehom. Pripravená je trať o dĺžke 800 m. Teplota -2. Cena za 2 hodiny behania veľmi prijateľných 9€. Parkovné 2,50 €.
Odporúčam to spojiť aj s kolieskovými bežkami po priľahllých tratiach, ktoré sú pravidelne čistené od kamienkov. Trate vedú skoro do Jesenice.
Turistika v Julskych Alpach ma tiež svoje čaro.
Web: https://www.nc-planica.si/aktivnost/snezni-tunel/
Otvorene denne: 9-18
Športu zdar

     
Informácie | 25.7.2019 | Štefan Oravec | Čítané 1400x | 0 príspevkov v diskusii
Pozvánka na letný jednodňový tréningový kemp na Skalke
Spravte si aktívny deň plný pohybu a zábavy.

Milí priaznivci bežeckého lyžovania, srdečne vás pozývame na skupinové outdoorové sústredenie pre všetkých, ktorí sa chcú pripraviť na zimu už počas leta, stretnúť partiu zanietených (alebo budúcich) hobby bežkárov a získať poznatky o „suchej“ bežeckej príprave. Hravou formou si prejdeme rôzne variácie cvičení (individuálnych aj skupinových), ktoré sú vhodné pre všetky vekové kategórie, hobby športovcov, ale predovšetkým tých, ktorí chcú získať ďalšie poznatky a zaradiť ich do svojej pohybovej praxe.

- cvičenia zamerané na stabilitu, výbušnosť
- cvičenia zamerané na silu a rýchlosť odrazu
- cvičenia zamerané na načasovanie odrazu
- imitácie bez palíc, imitácie s palicami, hry

Termín: Sobota 3.8. 09:00 – 13:00 Skalka pri Kremnici
Cena: 25€ (členovia tréningového programu Biela Stopa 20€)
Minimálny počet osôb: 10
Tréner: Štefan Oravec, akreditovaný tréner bežeckého lyžovania
Čo so sebou: pohodlné oblečenie vhodné na šport, tenisky, vhodné vziať aj bežecké palice (do výšky pazuchy).

Je potrebné sa vopred nahlásiť:
PRIHLÁŠKA: https://forms.gle/mzaNEYRmPoYwTnk66
Tešíme sa na vás, vezmite aj svoje detičky, rodinných príslušníkov a príďte si užiť zábavný deň s dobrou partiou na Skalku.
Tím https://www.kurzybezkovania.sk


     
Informácie | 3.7.2019 | Martin Mlynár | Čítané 2884x | 0 príspevkov v diskusii
Ako sa najlepšie pripraviť na zimu? Trénujte na lyžiach, na kolieskových lyžiach!
Trénujte aj v lete na lyžiach

Nič nedokáže simulovať beh na lyžiach tak ako jazda na kolieskových lyžiach, samozrejme, nie je to úplne rovnaké, ale zapájajú sa podobné svalové skupiny. Tak ako aj v zime, je rozdelenie lyží rovnaké, a to klasické kolieskové lyže a kolieskové lyže na voľný spôsob „skate“. Líšia sa dĺžkou (klasické lyže sú dlhšie) a kolieskami – kolieska na klasickú techniku sú oproti skate kolieskam širšie, majú menší priemer a jedno koliesko z páru v sebe obsahuje „brzdu“ , ktorá zabraňuje koliesku pretočiť sa dozadu, vďaka nej sme schopní odrážať sa podobne ako v zime (umiestnenie je buď vzadu, kedy je odraz 100%ný alebo vpredu- tam ho väčšinou používajú pre tréning pretekári, aby bolo postavenie ťažiska pre odraz z lyže podobné ako v zime). Samotná jazda na kolieskových lyžiach sa môže zo začiatku javiť ako náročnejšia na techniku a rovnováhu, ako jazda v zime. Najčastejším problémom pri tréningu na týchto lyžiach je, že sa na nich nedá brzdiť tak účinne ako v zime. Je teda veľmi dôležitý výber lokality, kde chceme jazdiť a musíme vedieť zohľadniť naše schopnosti – vyberať si cesty s menej frekventovanou premávkou a bez strmých zjazdov. Naopak, pokiaľ chceme jazdiť klasickým štýlom, je potrebný členitejší profil, inak sme pre väčšinu tréningu odkázaní na súpaž resp. „odpich-súpaž“.
Najpredávanejším variantom sú lyže so stredne veľkým valivým odporom, t.j. stredne rýchle lyže. Ak je vybraná vhodná lokalita bez strmých zákrut, tak sú zvládnuteľné aj väčšie kopce (napr. cesta zo Štrbského Plesa na Tatranskú Štrbu je bežne využívaná počas tréningu na kolieskových lyžiach, či už smerom hore alebo aj dole). Dôležitá je taktiež výmena hrotov na paliciach, používajú sa špeciálne tvrdené hroty (tzv. vidiové hroty) určené na kolieskové lyže – z vizuálneho hľadiska si hneď všimnete rozdiel, že nemajú „krúžok“. Sú však aj oproti bežným zimným oveľa odolnejšie a prispôsobené na jazdu na asfalte. Keďže na Slovensku nie je vybudovaná dostatočná infraštruktúra pre jazdu na kolieskových lyžiach, väčšina tréningov prebieha na cestách za plnej premávky a preto je nutné dbať na bezpečnosť a dodržiavanie dopravných predpisov. Do tréningovej výstroje by sme mali zaradiť prilbu, športové okuliare a oblečenie s dostatočným množstvom reflexných prvkov, nech sme na cestách dobre viditeľní, kvôli bezpečnosti nás športovcov, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

Všetko potrebné nájdete na https://swixstore.sk/






     
Informácie | 18.6.2019 | Štefan Oravec | Čítané 1359x | 0 príspevkov v diskusii
Nečakajte na zimu a pripravte sa na ňu s nami!
Zažite tento rok z úplne inej perspektívy a buďte aj Vy súčasťou unikátnej celoročnej tréningovej prípravy pre bežných ľudí (nie profesionálnych športovcov), ktorá je pestrá, hravá, kvalitná a cielená!

Aj Vy patríte medzi ľudí, ktorí keď v zime vytiahnu bežky a postavia sa na ne, si vyčítajú, že nevládzu tak, ako by mohli a chceli? Mávate niekedy po pobyte na bežkách svalovicu a vravíte si, že je to ťažšie, než sa zdá? Hoci ste možno počas roka bicyklovali, išli si zabehať, chodili na skupinové cvičenia či do fitka, napriek tomu bežky preveria každý Váš sval a kapacitu pľúc?

Tešíme sa, že máme pre Vás riešenie. Túto zimu môžete byť pripravený/á! S radosťou Vám predstavujeme na Slovensku prvý a jedinečný špecializovaný „Tréningový program Biela Stopa“, ktorý Vám prinášame v spolupráci s TJ BIELA STOPA Kremnica o.z.

Trénujte na diaľku, ale zároveň pod dohľadom odborníkov na kondičnú a silovú prípravu so špeciálnym zameraním na oblasti, ktoré využijete nielen na bežkách.

Tréningová príprava Biela stopa - cieľ:

• naučí Vás základné zásady kontinuálneho tréningu a špeciálnej letnej prípravy pre bežecké lyžovanie tak, aby mali zmysel a aby vaše napredovanie bolo zdravé, postupné a smerovalo nahor
• pripraví Vás na zimnú sezónu tak, aby bežky už neboli len turistikou, ale stali sa plnohodnotnou športovou aktivitou, na ktorej už budete môcť stavať a zlepšovať svoju techniku
• ak budete chcieť, umožní Vám pripraviť sa na najznámejší pretek Biela stopa SNP tak, aby ste zvládli odbehnúť minimálne 25 km trať
• namotivuje Vás systematicky na sebe pracovať po fyzickej i psychickej stránke, zlepší Vašu kapacitu prostredníctvom pestrých tréningov, aby ste zvládli akékoľvek nástrahy bežného života
• dokáže pracovať tak s Vami, ktorí kondíciu zatiaľ nemáte, ako aj s Vami, ktorí už pravidelné tréningové návyky máte a rozvíjať Váš ďalší potenciál
• umožní dostupným spôsobom trénovať vo vlastných podmienkach v mieste Vášho pobytu a bude komunikovaná predovšetkým Online prostriedkami
• bude doplnená o rôzne pestré jednodňové sústredenia (kempy) počas víkendov, ktoré môžete, ale nemusíte absolvovať a umožní Vám viac rozvíjať jednu konkrétnu oblasť (skill)
• ponúkne Vám aj jesenné viacdňové sústredenie na ľadovci Dachstein (Ramsau am Dachstein), samozrejme na bežkách

Tréningy programu Biela stopa - špecifikácia:

• zamerané na rozvoj celkovej kondície, aeróbnej a anaeróbnej kapacity, rozvoj silových schopností, spevňovanie stredu tela, zlepšenie stability tela, výbušnosť, mentálny balans
• tréningové prostriedky: rýchla chôdza, beh, beh alebo chôdza s bežkárskymi palicami, suchý tréning v posilňovni/telocvični, bicyklovanie, plávanie a iné podľa dostupnosti a sezónnej ponuky
• sú naškálované do 4 úrovní (LEVELS) v závislosti od očakávaní, preferencií, cieľov, množstva času, ktorý chcete tréningu venovať a Vašich aktuálnych schopností, aby naplnili Vaše vnútorné nastavenia
• umožňujú postupné zvyšovania záťaže
• 1 tréningová jednotka má priemerne 60 - 90 minút

Pre viac informácií nás kontaktujte prostredníctvom stránky http://www.kurzybezkovania.sk, v prípade predbežného záujmu môžete rovno vyplniť formulár na tomto linku a my Vás budeme kontaktovať späť: https://forms.gle/a9Poa2ewc6Fo7Mgk8
Prajeme Vám krásne dni a veríme, že sa vidíme počas tréningovej prípravy!

Škola bežkovania Oravec, www.kurzybezkovania.sk


     
Worldloppet | 24.4.2019 | Lucie Klímová | Čítané 1301x | 0 príspevkov v diskusii
53. ČEZ Jizerská 50 zahájila registrace, čeká se na 200 000. závodníka
ČEZ Jizerská 50, největší český závod v běhu na lyžích, odstartoval registrace do svého 53. ročníku. Třídenní akce v Jizerských horách měla v letošním roce rekordní účast – 7 707 běžkařů. Překoná toto číslo?

Jen málo sportovních akcí se může chlubit tak bohatou historií a tolika účastníky. ČEZ Jizerská 50, která se každoročně koná jako Memoriál Expedice Peru 1970, proběhne od 7. do 9. února 2020 v Bedřichově. Už nyní je téměř jisté, že se při registracích do dalšího ročníku přehoupne celkový počet všech účastníků přes 200 000, což bude v českém sportu skutečný unikát. Pořadatelé chystají tradičně bohatý program a závody pro všechny výkonnostní kategorie.

Program odstartuje v pátek dětskými závody Mini Jizerské Pojišťovny VZP. Následovat budou závody Volkswagen Bedřichovská 30 volnou technikou a Nyč sport sprint. První závodní den nebude chybět přehlídka historických lyžníků a slavnostní zahájení s ohňostrojem a uctěním památky padlých horolezců z Expedice Peru 1970. 

V sobotu bude nachystána Hervis Jizerská 25 klasickou technikou a také závod firemních štafet. Na úplné začátečníky čeká desetikilometrový okruh klasicky pod patronací České televize. V sobotu večer se účastníci Jizerské 50 mohou těšit na ČEZ Energy fest za účasti známé kapely, který proběhne v Liberci. Vrcholem celé akce bude tradiční padesátikilometrový závod v neděli 9. února.

Pokud chcete být součástí legendárního běžeckého závodu, zaregistrovat se můžete už nyní, a to za nejnižší možnou cenu. Startovné pořídíte zde: https://www.sportid.cz/lp_jiz50/p7.

ČEZ Jizerská 50: 1 600 Kč
Volkswagen Bedřichovská 30: 1 100 Kč
Hervis Jizerská 25: 1 300 Kč
ČT Jizerská 10 individuální / rodinné: 600 Kč / 1 200 Kč
Nyč sport sprint: 300 Kč
Mini Jizerská Pojišťovny VZP: 250 Kč

V případě nemožnosti konání závodu z důvodu nedostatku sněhu dostanou závodníci díky spolupráci s hlavním partnerem akce, Pojišťovnou VZP, zpět 70 % ceny základního startovného.

     
Kremnické vrchy - Skalka | 18.3.2019 | Jozef Mecele | Čítané 2531x | 0 príspevkov v diskusii
Na Skalke sa pobeží lyžiarska Veľká cena Kremnica – FIS Slavic cup
Na podujatie pozýva MKL Kremnica

Mestský klub lyžiarov (MKL) Kremnica po tom, čo v aktuálnej sezóne zorganizoval v januári dvojdňovú prvú časť majstrovstiev Slovenska, bude hostiť na lyžiarskych bežeckých tratiach na Skalke 23. – 24. marca 2019 účastníkov Veľkej ceny Kremnice – medzinárodných pretekov dospelých a juniorských kategórií, zaradených do seriálu FIS (Medzinárodnej lyžiarskej federácie) – Slavic cup.
V sobotu 23. marca sa uskutoční beh klasickou technikou s intervalovým štartom mužov a juniorov na 10 km, žien a junioriek na 5 km. V nedeľu 24. marca sa bude pretekať voľnou technikou s hromadným štartom, muži a juniori na 15 km, ženy a juniorky na 10 km. Štarty v oboch dňoch sú stanovené na 10:00 hod.
Predsedom organizačného výboru je Peter Neuschl, riaditeľom pretekov Miloš Bíreš. FIS delegovala na preteky ako technického delegáta Poliaka Tomasza Sobanskeho. VCK na Skalke bude posledným, piatym dielom Slavic cup-u 2018-2019. V decembri sa konali dve podujatie na Štrbskom Plese (ŠK Štrba – Tatranský pohár, Tatran Gerlachov – Memoriál 24 padlých hrdinov SNP), vo februári usporiadali Slavic cup v poľskom vysokotatranskom Zakopanom, v prvej polovici marca zorganizovali Poliaci preteky vo Wisle-Kubalonke v Sliezskych Beskydách. Veľká cena Kremnice sa poriadala už v minulom storočí. V súčasnosti nadviazala na tradíciu pretekov FIS bývalého medzinárodného Bezroukovho memoriálu, ktorý založili zvolenskí organizátori.

Propozície:
http://www.slovak-ski.sk/files/zavody/739/propozice_v.pdf

Plagát:
http://www.slovak-ski.sk/files/zavody/739/banner.pdf

https://www.visitkremnica.com/velka-cena-kremnice-2019/events

Webstránka MKL Kremnica:
http://mklkremnica.sk/mkl/index.php/blog/78-velka-cena-kremnice-2019

Webstránka FIS:
https://www.fis-ski.com/DB/general/calendar-results.html?noselection=true

Fotografia Ivana Čillíka je z Veľkej ceny Kremnice - FIS Slavic cup-u 2018.

     
Vysoké Tatry - Štrbské Pleso | 14.3.2019 | Matus Jancik | Čítané 1616x | 0 príspevkov v diskusii
Majstrovstvá SR v behu na lyžiach
Informácie o programe a obmedzeniach v ABL Štrbské Pleso

Majstrovské tituly získajú 16. a 17. marca 2019 najlepší pretekári z lyžiarskych klubov z celého Slovenska a z krajín Vyšehradskej štvorky. Súťažiť bude viac ako 200 bežcov na lyžiach v žiackych, dorasteneckých, seniorských a veteránskych kategóriách. Súčasťou vrcholného podujatia Slovenského pohára v behu na lyžiach sú aj vytrvalostné preteky kategórie FIS Cup a preteky olympijských nádejí V4 Olympic Hopes v dorasteneckých a juniorských kategóriách.

V piatok 15. marca o 18:15 sa uskutoční slávnostné otvorenie v Kultúrnom dome v Štrbe. Počas programu sa účastníkom prihovoria hostia a slovenskí reprezentanti z tohtoročných súťaží EYOF v Sarajeve, Svetovej zimnej Univerziády Krasnoyarsk a účastníci Majstrovstiev sveta v lyžovaní Seefeld 2019. Tradične počas programu zložia sľub zástupcovia rozhodcov i pretekárov a každý účastník získa drobný suvenír. Program spestrí bubnová show BATIDA.

V sobotu 16. marca sa uskutočnia vytrvalostné preteky FIS Cup s hromadným štartom v kategóriách muži 30 km a ženy 15 km voľnou technikou a o majstrovské tituly zabojujú aj žiaci a dorastenci. V súčasnosti je vo výbornej kondícii celá 5 kilometrová trať vo Furkotskej doline aj štadión a okolité časti trate, ktoré sú vďaka umelému zasnežovaniu k dispozícii od začiatku decembra.

V nedeľu preteky vyvrcholia šprintom dvojíc voľnou technikou. Mladší žiaci budú súťažiť klasickou technikou, starší žiaci, dorastenci a dospelí voľnou technikou. V tejto divácky atraktívnej disciplíne sa dvojice 2 až 3-krát striedajú na šprintérskom okruhu v dĺžkach od 500 metrov až 1,4 kilometra podľa vekovej kategórie. Štarty v sobotu aj v nedeľu sú naplánované od 9:30.

Organizátorom pretekov je 70 členný tím dobrovoľných rozhodcov zo Športového klubu Štrba, ktorý v súčasnom zložení pracuje presne 10 rokov. Podujatie je realizované v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry a obce Štrba s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR. Túto sezónu domáci rozhodcovský tím zorganizoval aj Tatranský pohár v behu na lyžiach, verejné preteky Štrbské bežky a tesne pred Majstrovstvami SR asistujú rozhodcovia aj pri Zimnej Kalokagatii, do ktorej sa 12. – 13. marca zapojí okolo 400 žiakov z takmer 100 slovenských základných škôl.

Preteky si vyžiadajú aj niekoľko obmedzení na tratiach pre bežecké lyžovanie. V piatok popoludní od 13:00 do 16:00 hod. budú trate pre verejnosť zatvorené z dôvodu prípravných prác a oficiálneho tréningu. V sobotu budú z dôvodu vytrvalostných pretekov uzatvorené všetky okruhy a štadión od rána do 15:30 a v nedeľu bude štadión a šprintérsky okruh uzatvorený do 13:00. Organizátori a pracovníci strediska žiadajú všetkých návštevníkov, aby rešpektovali ich pokyny a počas pretekov nevstupovali na uzatvorené lyžiarske trate. Areál bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese je pravidelne strojovo upravovaný a trate i kompletné služby pre bežkárov môžu pretekári používať denne od 9:00 do 18:00.

Informácie na https://www.skstrba.sk/majstrovstva-sr/

     
Worldloppet | 13.3.2019 | Karol Kováč | Čítané 1412x | 0 príspevkov v diskusii
Engadin - Worldloppet
Reportáž zo skimaratónu od účastníka

Uplynulý víkend som sa zúčastnil na Engadinskom Skimaratóne, najmasovejšom voľnoštýlovom behu v kalendári Worldloppet. Na miesto som dorazil s niekoľkodňovým predstihom, čo sa ukázalo byť dobrou voľbou, pretože dejisko, široké údolie v okolí St. Moritz, leží v nadmorskej výške okolo 1 800, na čo si treba pár dní zvykať.
Okrem nedostatku kyslíka mi dych vyrazila aj nádherná scenéria, perfektne upravené trate a bezchybné fungovanie všetkého od dopravy, cez výdaj štartových čísel a občerstvenia až po počasie. Trať pretekov má veľmi ľahký profil, a tak som pod zámienkou obhliadky terénu absolvoval celý maratón už s dvojdňovým predstihom, aspoň som zistil, že ma nečaká nič náročné. Keď navyše Švajčiari zapli v deň D silný vietor do chrbta, bolo mi v cieľovom meste S-Chanf aj ľúto, že už musím zastaviť.
Kto by vzhľadom na vysoký počet účastníkom, okolo 14 tisíc, čakal nejaké logistické problémy, bude sklamaný, štartové číslo vám bez minúty čakania vydá tetuška vyzbrojená zázračným skenerom, na miesto štartu vás prepraví plynule fungujúca kyvadlová doprava, predštartovnej nervozity sa pohodlne zbavíte v jednej z tisícky mobilných toaliet a ani po štarte sa neocitnete v očakávanej zápche, jednotlivé vlny sa pokojne presunú na miesto štartu, kde si pretekári obujú lyže a postupne vybiehajú na trať.
Jediným miestom, kde sa štartovné pole zasekne, je stúpanie približne na 15 km, inak bežíte síce stále obklopený desiatkami spolubojovníkov, ale plynule. V cieli zase všetko klape ako hodinky, pár desiatok minút po dobehnutí už sedím vo vlaku, ktorý má špeciálnu zastávku priamo v priestore cieľa.
Švajčiari to majú dobre vymyslené, po takom zážitku má človek chuť na jediné, prísť o rok znova. A keď mi o dva dni dorazia do schránky fotky a dokonca aj video z trate s priamym linkom na prihlasovací formulár, neodolám a kliknem. Štartovné sa môže zdať vysoké, no zahŕňa okrem vstupu na bežecké trate aj spiatočný vlakový lístok z mesta Chur, kde stoja IC vlaky, až na miesto činu, čo samo osebe predstavuje zhruba polovicu sumy štartovného. Cesta týmto vlakom je navyše jedinečným zážitkom, trať je na zozname UNESCO a je plná vysokých mostov a tunelov. Ak sa ubytujete v niektorom z miestnych hotelov, počas pobytu máte nárok používať miestu dopravnú sieť bezplatne, a tak sa môžete vlakom alebo busom vracať z bežkárskych výletov alebo sa len tak previesť a kochať okolím, veď len pár kilometrov smerom do Talianska sa vlak vyšplhá na Berninapass do výšky takmer 2 300 metrov, jazdí každú hodinu, bez zubov a na minútu presne.

Autor reportáže:

Peter Potočný


     
Kremnické vrchy - Skalka | 10.3.2019 | Jaroslav Murgaš | Čítané 1952x | 1 príspevok v diskusii
Cabanka
Rozlúčka so snehom na Cabanke.

Rozlúčka so snehom na Cabanke!

Pozývame Vás 23-03-2019 na Cabanku, kde Vám OZKH pripravý niečo pod zub

a že bude dobrá atmosféra.

Akcia sa bude konať len v prípade dobrého počasia.

Potvrdíme v piatok 22-3-2019. (dopisujem 21-3-2019 že akcia sa koná)

https://photos.app.goo.gl/oPDWRnw8QXRZqLgE8


     

strana 8 9 10 11 12