REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
Mapka strediska
Mapky strediska





ZAaRES Banská Bystrica

Stránky mesta Kremnica


Skalka-meteostanica


Horská služba
Kremnické vrchy

tel.:Skalka +421948570111
Králiky:+421948570112
web: HS Kremnické vrchy
KREMNICKÉ VRCHY
Oblasť Kremnické vrchy zahŕňa trasy v oblastiach Skalka, Králiky, Krahule, Malachov, Turček, Tajov, Kordíky...
Príspevky na úpravu trati na Skalke vo výške 4€/os./deň si môžete zakúpiť v Relaxcentre, v CykloSanté, Na Hostinci a priamo pri vstupe na štadión. Zakúpením 30€ náramku získate vstup na upravené trate na celú sezónu. Príspevky pre Kordícky Hrebenák môžete vhodiť do kasičky na Kordíckej zvážnici

SNEHOVÉ SPRÁVY - Kremnické vrchy  
Dátum Stredisko Trasa Sneh Kvalita Úprava Pridal  
16.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
0 až 12 cm  starý sneh vlhký  neupravené pre málo snehu  rudobb 
10.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
0 až 18 cm  nový sneh mokrý  neupravené  rudobb 
4.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
5 až 25 cm  starý sneh vlhký  upravená časť  pietro1978 
3.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
5 až 20 cm  starý sneh mokrý  upravené takmer v celej dĺžke  OZKH 
2.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
0 až 20 cm  starý sneh mokrý  upravená časť  rudobb 
1.3.2024  Kremnické vrchy  Skalka- štadión R. Čillíka
okruh 
5 až 30 cm  starý, špinavý sneh  upravená časť  cyklosante 
29.2.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
5 až 30 cm  nový sneh vlhký  väčšinou upravené  pietro1978 
29.2.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
5 až 30 cm  starý sneh mokrý  upravené takmer v celej dĺžke  OZKH 
28.2.2024  Kremnické vrchy  Skalka
Bežkárske trasy v stredisku 
10 až 30 cm  starý, špinavý sneh  upravené takmer v celej dĺžke  cyklosante 
25.2.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
10 až 30 cm  starý sneh mokrý  upravené takmer v celej dĺžke  OZKH 

Záznamov: 1-10 z celkom 157   Najnovšie | Predchádzajúca strana | Ďalšia strana | Najstaršie

Kremnické vrchy - Skalka | 31.12.2020 | Karol Kováč | Čítané 1684x | 0 príspevkov v diskusii
Bohatá snehová nádielka na horách stredného Slovenska
Ťažký, mokrý sneh spôsobuje veľké problémy pri úprave tratí

Tak sme sa dočkali.
Konečne nám na horách v polohách nad 1000 m n. m. nasnežilo. Žiaľ, ťažký, mokrý sneh láme stromy a konáre. Je preto veľmi ťažké udržiavať trate pre bežkárov prejazdné. Vysoké je aj nebezpečenstvo pádu ďalších stromov, preto treba naozaj zvážiť, kam sa na bežkách vyberieme. Aj keď už nesneží, na stromoch sa ťažký sneh drží. Buďme preto maximálne opatrní.
Veľmi náročná je situácia aj v Kremnických vrchoch. Stroje upravujúce trať majú problémy dostať sa cez spadnuté stromy, ktoré musia byť z tratí odstraňované. V hlbokom snehu je to veľmi náročná robota. Počas uplynulých dní napadlo v tejto oblasti aj viac ako pol metra snehu, najmä v hrebeňovej časti.
Ľudia, ktorí sa snažia upraviť pre nás trate majú náš obdiv za neskutočné nasadenie. Teraz si zvlášť uvedomujeme, že nie len naša vďaka ale aj príspevky na úpravu tratí môžu pomôcť v ich úsilí, ktoré okrem osobného nasadenia sú potrebné aj na zabezpečenie chodu techniky.

Vďaka ZaARES Banská Bystrica, Cyklosanté, Kordícky Hrebenák, Biela stopa Kremnica a všetkým ostatným, ktorí idú v tejto situácii na doraz.

Želám nám všetkým do nového roka všetko najlepšie, veľa zdravia a radosti v zasnežených horách. Správajme sa zodpovedne a verme, že bude lepšie.

Fotografie sú od upravovateľov tratí pre ilustráciu, aký ťažký je boj s prírodným živlom.


     
Kremnické vrchy - Skalka | 2.12.2020 | Matej Libič | Čítané 2178x | 2 príspevky v diskusii
Sezóna môže začať, čakáme na sneh a mráz
Informácie pred zimnou bežkárskou sezónou 2020/2021

Záhradnícke a rekreačné služby zodpovedajú za úpravu bežeckých tratí vo východnej časti Kremnických vrchov, v Starohorských vrchoch a za prevádzku Areálu zimných športov na plážovom kúpalisku v Banskej Bystrici. Radi by sme preto informovali o novinkách a zaujímavostiach, ktoré môžu bežkári očakávať v nadchádzajúcej zimnej sezóne.

Počas jesene prebiehali intenzívne prípravy na nadchádzajúcu zimnú sezónu. Veľké problémy nám urobila októbrová snehová nádielka na horách, kedy ťažký sneh polámal veľké množstvo prevažne listnatých stromov. Mnohé trate boli úplne nepriechodné. Prepilovali sa tak trate medzi Šachtičkami a Donovalmi po hrebeni a zvážnica zo Šachtičiek popod Jelenskú skalu po Izbicu. Hlavne zvážnica sa po mnohých rokoch naozaj precízne prepílila a vyčistila. Dvaja pilčíci spolu s traktorom, ktorý kosil a mulčoval jej okraje ju spriechodňovali viac ako týždeň. Výsledok však stojí za to a počas zimy sa to určite odzrkadlí aj na kvalitnejšej úprave. Rovnaká kalamita bola aj v Kremnických vrchoch, kde sa trate tiež spriechodňovali aj za pomoci dobrovoľníkov niekoľko dní. Prípravy prebiehali aj v areáli kúpaliska, kde sa okrem kosenia realizovali aj orezy drevín pozdĺž okruhu, aby sa na nich nezachytával umelý sneh a neohrozovali bežkárov. Treba tiež poznamenať, že spolupráca s majiteľmi pozemkov, na ktorých sa trate upravujú, je aj naďalej dobrá a počas zimy nemáme hlásené žiadne obmedzenia z dôvodu ťažby dreva.
V sedle Tri kríže chceme od tejto sezóny zvýšiť bezpečnosť. Bežkári, ktorí poznajú toto miesto určite vedia, že je to jedno z miest, kde treba byť veľmi obozretní. Prenášanie bežiek skratkou, ich následné obúvanie, do toho strmý zjazd do sedla a strom takmer v strede trate sú kombinácia, ktorá neraz viedla ku krízovým situáciám aj pádom. Nebezpečný strom sme obalili ochranným matracom a osadili tabuľky upozorňujúce na potrebu spomalenia v zjazde. Pri prvej úprave chceme na miesto ešte osadiť oplôtky, ktoré zabránia tomu, aby bežkári, ktorí prenášajú bežky skratkou vchádzali priamo na trať v tomto nebezpečnom mieste, ale pokračovali ešte pár metrov súbežne a obúvali si bežky kúsok ďalej.
Do novej sezóny vstúpime s vynovenou technikou. Ide hlavne o nový veľký skúter s adaptérom, ktorý bol za takmer 40.000 € zakúpený ešte vo februári. Pre pandémiu sa však do terénu dostal iba raz. Využívať ho budeme prevažne v Areáli zimných športov na plážovom kúpalisku a na tratiach na Šachtičkách. Po pätnástich sezónach prevádzky sa generálnej opravy za viac ako 20.000 € dočkal aj ratrak PistenBully 100, ktorý upravuje trate v Kremnických vrchoch. Posilnili sme tiež zasnežovanie Areálu zimných športov. K dvom snežným kanónom pribudne v tejto sezóne tyčové snežné delo V3 od spoločnosti Technoalpin, s ktorou sme pred zimou nadviazali spoluprácu. Tyč nám bezplatne zapožičali a začiatkom decembra sme ju už aj úspešne otestovali.
Počas zimy tak budeme zabezpečovať úpravu takmer 70 kilometrov bežeckých tratí. V Starohorských vrchoch sú to trate Šachtičky – Donovaly po hrebeni a popod Jelenskú skalu, v Kremnických vrchoch trate Králiky – Skalka, Králiky – Hostinec, Králiky – Horné Pršany, Králiky – Kordíky, Králiky – Kordíky cez Kordícku zvážnicu a bežecká areál na Králikoch. Počas sezóny bude na kúpalisku v Banskej Bystrici opäť v prevádzke Areál zimných športov s upravovanou bežkárskou trasou. Jeho prevádzka je však závislá od množstva prírodného snehu, resp. od mínusových teplôt vhodných na výrobu dostatočného množstva technického snehu. Cieľom zostáva pripraviť kvalitnú trať v dĺžke 800 metrov najneskôr do začiatku vianočných sviatkov. V prípade priaznivého počasia sa predĺži na asi 1000 metrov a cieľom zostáva aj zasneženie plochy určenej na výučbu bežkovania. Po ročnej prestávke by sme chceli opäť organizovať aj bezplatné kurzy bežkovania, no všetko je závislé od počasia aj od pandemickej situácie.
<br><br>



     
Informácie | 27.11.2020 | Cyklo Santé | Čítané 3051x | 2 príspevky v diskusii
Ako je stredisko Skalka pripravené pred zimou.
Čo sa urobilo a čo sa chystá

Dovoľte mi z tohto miesta pozdraviť všetkých bežkárov a podať niekoľko základných informácií o tom, čo je nové na Skalke.
Približne od polovice leta sme začali s prepilovaním a kosením v časti tratí "Stredný a Horný Kiar". Sú to dva nádherné úseky , ktoré sa ale roky nedali využívať bežkármi. Som presvedčený, že pre mnohých to bude príjemné prekvapenie. Ďalej sa nám podarilo odvodniť, vydrenážovať a zasypať kamennou drťou hlboké jamy smerom od In line okruhu do Bystrického sedla. Vďaka tomu budeme môcť upravovať spomenutý okruh už pri minimálnej vrstve snehu. Týmto prácam sme venovali neskutočne veľa času, materiálu a tiež financií. A keď sme si mysleli, že je takmer všetko pripravené, prišla snehová kalamita. Opäť sme vyrazili na štandardné trate na Skalke a tiež na Južný okruh. Trvalo nám niekoľko dní, kým sa nám podarilo odstrániť všetky popadané a polámané stromy.
Ďalej by som rád informoval o tom, že bežecký areál sa asi DOČKAL!!!!
Po niekoľkých rozhovoroch a rokovaniach sa primátor A. Ferenčik dohodol s firmou Technoalpin o zapožičaní snežného dela na skúšobnú prevádzku. Je potvrdené, že snežné delo bude dovezené na Skalku v priebehu budúceho týždňa. Malo by sa napojiť na vodu z nádrží, ktoré sú zakopané pod štadiónom. Ak sa jeho prevádzka osvedčí, tak sa zainteresované strany dohodnú o jeho ďalšom používaní.
Čo sa týka úpravy tratí-všetku techniku máme pripravenú. Hneď, ako to bude možné, začneme upravovať, pretože verím, že bežkovať sa bude môcť.
Pred prichádzajúcou zimnou sezónou chcem všetkým zaželať pevné zdravie a veľa pekných zážitkov v bežeckej stope.
Roman Béreš Cyklo-Santé.

     
Kremnické vrchy - Skalka | 16.11.2020 | Karol Kováč | Čítané 2548x | 1 príspevok v diskusii
Vandalizmus na bežkárskych tratiach
Na Skalke pri Kremnici ničili značenie tratí

Pre minuloročnou sezónou pribudlo na bežkárskych tratiach nové značenie tratí, ktoré významne pomohlo bežkárom orientovať sa pri pohybe najmä v okolí štadióna Rudolfa Čillíka.
Mesto a organizácie zainteresované do úpravy bežeckých tratí tak prispelo k bezpečnosti a lepšej orientácii na spletitých tratiach pre bežkárov. Do údržby a príprave tratí tak mesto a Kremničania každoročne vynakladajú veľa úsilia a aj financií aby trate boli čo najlepšie pripravené.
Aj pred touto sezónou bolo na tratiach odpracovaných veľa hodín na to, aby bežkári v tomto stredisku našli čo najlepšie podmienky pre svoj šport.
Pri októbrovom prvom snežení, sprevádzanom silným vetrom spadlo na trate množstvo stromov, ktoré bolo potrebné odstrániť aby boli cez zimu priechodné. Na niektorých miestach na trati do Bystrického sedla boli zasypané a odvodnené jamy tak, aby sa trate dali upravovať už pri malej vrstve snehu. Tu odviedli chlapci s Cyklo-Santé kus výbornej práce.

A potom je tu malá skupina ľudí, ktorí so svojím postojom v spoločnosti sa rozhodnú asi len tak pre zábavu a dokazovaním si akí sú geroji, urobiť si výlet do prírody a vybúriť sa činnosťou, ktorou ničia úsilie iných ľudí. Ťažko pochopiteľný čin pre normálne uvažujúceho človeka. Zničiť značenie tratí poohýbaním stĺpikov, postŕhaním a zničením tabuliek si dokazovali čo? Akí sú hrdinovia, že ich pri tom nikto nevidel? Akú majú silu, keď to dokázali? Akí sú výnimoční? Oslavovaní podobne tupo rozmýšľajúcim stádom nasledovníkov? Kde berú takýto ľudia inšpiráciu pre svoje konanie? Otázky, na ktoré sa ťažko odpovedá. Zničených bolo celkom asi osem smerovníkov, obnova ktorých bude opäť stáť nejaké financie a prácu tak, aby mohli slúžiť svojmu účelu.

Nebuďme k činom takýchto ľudí ľahostajní a spoločne sa snažme, aby sme si vážili prácu iných.

Na prvých troch fotografiách je vidieť úpravu problematických úsekov do Bystrického sedla, na ďalších potom aj spúšť po vyčíňaní vandalov na značeniach tratí.


     
Kremnické vrchy - Skalka | 2.9.2020 | Karol Kováč | Čítané 2210x | 1 príspevok v diskusii
Stredisko bežeckého lyžovania Skalka pri Kremnici
Názor na stredisko pred sezónou

Reagujem na tému budovania tratí pre bežecké lyžovanie na Skalke v Kremnických vrchoch v článku uverejnenom v Kremnických novinách z roku 2011. Jeho autor, Ivan Petráš ho zdieľa na sociálnej sieti FB. Reagoval som tam krátkym komentárom s odkazom, že viac k téme rozviniem na tomto mieste.

Začnem teda citovaním môjho komentára aby som plynulo prešiel k pokračovaniu.

Ivan, prečítal som si znovu Tvoj článok. Celkom pekne si to zhrnul v tej dobe. Áno, máš pravdu, za všetkým treba hľadať ľudí. Bez zanietenia dobrovoľníkov ale aj ochoty obetovať financie by to určite nešlo. To, že Skalka vyzerá dnes tak ako vyzerá je vizitka tých ľudí a vedenia mesta, ktoré rozhoduje o použití peňazí aj na takýto účel. Za všetko pozitívne sme my bežkári vďační a to myslím naozaj úprimne. Tak ako aj ty uvádzaš v článku, mnoho vecí u vás sa robí bez hlbšieho premýšľania s ohľadom na to, čo bude v budúcnosti. Preto sa urobilo aj dosť chýb. Je asi prirodzené pre človeka, ktorý veľa energie vynaloží na prospech iných a v záujme pomôcť vybudovať niečo prospešné, tak reaguje na pripomienky a prípadnú kritiku veľmi negatívne. Rozumiem tomu, možno by som reagoval podobne aj ja, neviem to posúdiť. Táto skutočnosť nesie so sebou aj dôsledky. Mnohí z vás, nebudem menovať, sa po dobre mienených pripomienkach a kritike, čo by sa mohlo robiť inak, urážajú a sú demotivovaní, rezignujú. Prichádzajú ďalší, ktorí majú tiež svoje zámery ako pomôcť bežeckému lyžovaniu. Trochu ma táto téma naštartovala, takže tu v komentári je malý priestor na to aby som sem vtesnal všetky myšlienky.

Takže pokračujem:

Urobili ste kus práce, všetko si pekne popísal v článku v Kremnických novinách:
https://www.kremnica.sk/2011/11/30/ako-vznikali-nove-trate-pre-turisticke-bezecke-lyzovanie-na-skalke-a-v-kremnickych-vrchoch-po-roku-2004/?fbclid=IwAR0d89pAoOTf2DHShYwOoAcGmL_5zooRDfdU93KTWoggrXt2Qf9cXLfy_8I

Ešte raz, vďaka za úsilie, energie dobrovoľníkov a organizácií, ktoré si menoval. Skalka je aj preto jedno úžasné stredisko pre rekreačných bežkárov.

Aby to tak bolo aj naďalej, tak je potrebné každý rok pred sezónou trate prepíliť, upraviť niektoré rozbité časti zvážnic po lesníkoch, ktorí ťažia drevo, zmulčovať vyrastajúcu buriny a náletové kríky.
Tu sa dostávame k problematike ako tie vybudované trate udržiavať aby plnili svoj účel a nevyšla nazmar námaha, ktorú ste do toho vložili. Nemenej dôležitá je samozrejme úprava tratí počas sezóny. Na Skalke sme odkázaní výlučne na prírodný sneh, takže tá úprava musí byť robená so srdcom. Snehové podmienky sú postupne horšie a horšie a preto je potrebné reagovať okamžite, cez týždeň, v nedeľu, o pol noci, v októbri, na Štedrý deň či na Veľkú noc. Aby to tak bolo, treba mať koncepciu, systém, peniaze a vôľu odhodlaných ľudí. Ak to takto sezónu alebo dve nebude, vami vybudované trate budú nanič, Skalka ako raj bežeckého lyžovania bude upadať.

Môj pohľad ako to dnes funguje.

Niektorí rezignovali, iní sa snažia aby to fungovalo. Každá sezóna sa rieši za pochodu s nasadením a obetavosťou jednotlivcov, takže vždy sa podarí sezónu zvládnuť. Dokedy? Chýba systém, koncepcia ako som už písal. Súčasné vedenie mesta sa stavia k problematike bežeckého lyžovania oveľa lepšie ako to bolo v minulosti. Pred sezónou rôzne skupiny dobrovoľníkov zorganizujú brigádu na prepílenie a vyčistenie tratí. Pribudli stroje na úpravu - bez koncepcie, systému. Stroj kúpil Roman, lebo už sa nechcel donekonečna doprosovať aby sa trate upravovali, zobral to do vlastných rúk. Stroj kúpila TJ Biela Stopa, ďalšie stroje, ktoré sú na Skalke dlhšie sú ani neviem koho, nakúpené za Eurofondy(?). A keď konečne nasneží tak existuje nejaký semafor (dnes populárny výraz), čo sa bude diať? Ak nie, tak je najvyšší čas práve teraz prijať zásadné rozhodnutia kto, kedy a čo má urobiť aby sezóna prebehla tak ako sa na takéto stredisko patrí. Dovolím si napísať, že aj prispením tohto servera a požiadaviek bežkárov sa podarilo zaviesť systém DOBROVOĽNÉHO prispievania na úpravu tratí. Stále to nie je povinné, keď by sa mohlo ešte viac získať na úpravu tratí a rozvoj strediska.

Mesto urobilo pre bežkárov niekoľko pozitívnych krokov.
Pribudli WC a na mieste sú už aj kontajnerové šatne, ktoré snáď túto sezónu budú v prevádzke aj s odkladacími skrinkami.
Zasnežovanie - nekonečný príbeh. Pribudla jama pre zásobník vody, nove čerpadlo. Tak snáď nebudeme na jeho spustenie čakať ďalších 10 rokov...
Vedenie mesta je podľa mňa kompetentné na to aby prijalo trvalo udržateľnú koncepciu ako spravovať bežkárske trate na Skalke a ako ďalej rozvíjať služby pre bežkárov.

No a ešte jeden názor ako sa vyriešilo napojenie na severný okruh. Obchvat nebolo vôbec dobré riešenie aj vzhľadom na to, že mesto povolilo v jeho trase výstavbu vyhliadkovej reštaurácie. Obchvat prekáža zjazdárom a zjazdári bežkárom. Tunel by bol jednoznačne lepším a komfortnejším riešením. Vôbec si nemyslím, že by sa mal budovať nejakým podkopávaním. Vo svahu by sa terénnou úpravou dal vytvoriť priestor, ktorý by sa prekryl betónovými dielmi. V dĺžke cca 100-150 metrov by to určite nebola oveľa drahšia investícia ako úprava terénu obchvatu v dĺžke 700 metrov. Navyše by mohla na inak nudnej zjazdovke vzniknúť vlna, ktorá by ju zatraktívnila. A že v tuneli by nebol sneh? Raz sa tam nahrnie a bude tam možno do leta.

No a na záver. Zasa iba kritika? Nie. Každý, kto to dočítal až do konca pochopí, že sú to len moje názory a pohľad ako to vidím. Možno pre niekoho inšpirácia, pre niekoho popísanie situácie človeka, ktorý má Skalku rád a považuje ju za svoju súčasť života a druhý domov.

Prajem Kremničanom aby našli aj naďalej dostatok odhodlania, nadšených ľudí a aj prostriedkov aby udržali a zlepšovali tento nádherný kút Slovenska v stave, keď tam nájdeme vždy, keď to príroda umožní, krásne trate pre bežecké lyžovanie. Teraz je treba si sadnúť so všetkými, ktorí chcú pomôcť a urobiť rozhodnutia. Možno o 2 mesiace nás príroda prekvapí, nebolo by to nič výnimočné.

Držím palce za všetkých, ktorí sa k vám radi vracajú.


     
Kremnické vrchy - Skalka | 15.6.2020 | Ivan Macko | Čítané 1698x | 2 príspevky v diskusii
Prsianska zvaznica
Sprejazdnenie zvaznice

Zvaznica by sa dala sprejazdnit znizenim cesty v mieste prepadliska o cca 1 az 2 metre. Netreba dovazat material . Na kolmej skalnej stene sa aj tak neudrzi. Zvladol by to podla vsetkeho aj mensi stroj na kolesach (buldobager). Pod prepadliskom asi 500m padla aj skalna lavina.

     
Kremnické vrchy - Skalka | 15.3.2020 | Jaroslav Murgaš | Čítané 1848x | 2 príspevky v diskusii
Som doma!
Kordícka zvážnica

Ahojte!
Veľmi ťažko sa mi to píše, ale OZKH už túto sezónu nebude upravovať trate! Pri pohľade z okná vibrujem ako keby som pozeral film s hviezdičkou. Teším sa na Vás na budúcu sezónu. Uvidíme ako nás podporíte... 2%.
Našiel som fotky z r. 2016 - začiatok Kordíckej zvážnice. https://drive.google.com/folderview?id=1PkcJoj5_zcAMWuds-R6CBwCWS57x7jC4

     
Kremnické vrchy - Skalka | 11.3.2020 | Jaroslav Murgaš | Čítané 1658x | 0 príspevkov v diskusii
Poďakovanie za príspevky
Kordícky hrebenák

Ahojte!
Ako predseda OZKH sa chcem poďakovať všetkým prispievateľom na bežecké trate na Kordíkach. Vďaka Vaším príspevkom skvalitňujeme a staviame na vyššiu, bezpečnejšiu úroveň bežkovanie bez priamej finančnej podpory mesta B.Bystrice. Treba spomenúť aj ZAaRES, ktoré z financií mesta B. Bystrica financuje veľký profesionálnejší ratrak Pisten Bully 100 a prvý krát aj mulčovanie KZ. Kordíky staviam čo sa týka podpory zatiaľ do skupiny "C" hoc sa tu bežkuje +- najskôr a najdlhšie! Verím, že pre Vás ešte nejakú dobu tu budeme, hoc sme už unavený...
Prikladám zoznam prispievateľov a tlačivo na 2%.
Ďakujeme.

Zoznam prispievateľov na účet OZKH: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dqBF_kAdaU418LTVpabGGlqb8LGH1tk68BLmpM8t33U/edit?usp=sharing

2% Zoznam prispievateľov za rok 2018: https://drive.google.com/open?id=1MxLgy68IV4_kJj73bHEqrTg55t-9gqGi

2% Zoznam prispievateľov za rok 2017: https://drive.google.com/open?id=1N7-kRaR1Mjp5vG3Ek8CxpU214ysmYAZM

2% Zoznam prispievateľov za rok 2016: https://drive.google.com/open?id=1Mop1sMK0KnFpcgZiVy9aomvtim2QRyuK

Tlačivo na poukázanie 2% z dani:

https://drive.google.com/file/d/1izyVL2O1Py1nqlxYVBJqqdWLydoQKm4p/view?usp=sharing <br><br> <br><br> <br><br> <br><br> <br><br>

     
Kremnické vrchy - Skalka | 7.3.2020 | Jaroslav Murgaš | Čítané 1982x | 1 príspevok v diskusii
Biela stopa 2020
Cabanka

AHOJTE! Žúrka sa vydarila, gulášik ešte viac a tak Vás chceme pozdraviť s banerom s pred 40 rokov! Česť práci!

     
Kremnické vrchy - Skalka | 3.3.2020 | Jaroslav Murgaš | Čítané 1848x | 1 príspevok v diskusii
Biela stopa
Cabanka

Ahojte bežkári na strednom Slovensku. Blížia sa preteky na Kremnických vrchoch - Biela stopa. Ako občanske združenie Kordícky hrebenák sme boli oslovení priateľmi z Kremnice o pomoc pri obsluhe na chate Cabanka. Vynasnažíme sa skromne pomôcť ako vieme...
Touto cestou pozývame aj Vás.

     

strana 1 2 3 4 5